Vágólapra másolva!
Manapság egyre több országban alkalmazzák a videofelvételeket arra, hogy a mérkőzéseket követően kielemezzék azokat az eseteket, amelyek a bíró háta mögött történtek, és nem egy labdarúgó kapott már a kamerák által rögzített könyöklés miatt utólagosan több meccsre szóló eltiltást. Angliában azonban most ennek éppen az ellenkezője történt: a hét végén kiállított Alan Shearerről megállapították, hogy a piros lap jogtalan volt, és így a csatár már a következő meccsen is pályára léphet.

Shearer kétségtelenül a kilencvenes évek legeredményesebb, de egyben sokak szerint a legunalmasabb angol játékosa. Nyilatkozataiban mindig visszafogott, sohasem mond olyat, ami akár a legkisebb botrányt is okozhatná, és viselkedése a pályán is hasonló.

Noha mindent megtesz a győzelemért és a gólszerzésért, ezt csakis szabályos körülmények között teszi, és éppen ezért minden idők egyik legsportszerűbb játékosának tartják Angliában. Pályafutása során korábban mindössze egyszer kapott piros lapot, mégpedig 1999 augusztusában az Aston Villa ellen, ám sokak szerint ekkor is jogtalanul.

Éppen ezért okozott nagy megrökönyödést a hét végén, amikor a Charlton Athletic elleni bajnokin a bíró, Angelo D'Urso piros lapot mutatott fel a Newcastle csapatkapitányának a partjelző jelzése alapján, aki úgy látta, hogy a csatár szándékosan belekönyökölt ellenfelébe. Shearer fejét csóválva ballagott le a pályáról (jellemző, hogy nem támadt rá az asszisztensre, mint azt sokan tették volna, sőt, még csak nem is reklamált), de a meccs után kijelentette, hogy esze ágában sem volt megütni a védőt, maximum annyi történhetett, hogy fejelés közben véletlenül hozzáért ellenfeléhez.

Nos, a videofelvételek igazat adtak neki, hiszen két nappal később maga a piros lapot adó játékvezető is megtekintette a jelenetet, és elismerte, hogy rosszul döntött, amikor kiállította a csatárt, aki így nem kap eltiltást, és már a következő fordulóban pályára léphet.

Korábban:

Törölték Trezeguet eltiltását