Vágólapra másolva!
Nehéz lenne elvitatni Gabriel Batistutától, hogy a kilencvenes évek leggólerősebb csatárát tisztelhetjük személyében, ám az argentin támadó tőle szokatlan módon ebben a szezonban nem ontja úgy a gólokat, mint korábban. Az AS Roma  az előző idényben húsz alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, de a mostani pontvadászatban eddig csak háromszor talált be, és maga is elismerte, hogy nem nagyon megy neki a játék.

Fotó: Reuters
Keljfelbati
Batigol

A szerdai, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés is megmutatta, hogy az argentin "minikrízisben" van, nem is tagadja. "Azt hiszem, ez karrierem legrosszabb időszaka. Olyan hibákat követek el, amiket sohasem szoktam. A Liverpool elleni mérkőzést követően még legalább fél órán keresztül az öltőzőben maradtam, és a fejemet a kezembe hajtva töprengtem" - ismerte el az argentin, aki nagyjából tisztában van gyengébb teljesítménye okaival. Állandóan kiújuló sérülései mellett azért sincsen könnyű dolga, mert a legutóbbi bajnoksággal ellentétben legtöbbször egyedül kell megküzdenie a védőkkel.

Papíron ugyan Francesco Totti is a csatársorban kap helyet, de a Farkasok ötletgyárosa legtöbbször visszalép a középpályása, hogy ott összeszedje a labdákat, és onnan irányíthasson. Míg az előző idényben Montella vagy Delvecchio segítette Batistutát a hátvédek elleni küzdelemben, mostanában egymagának kell kiharcolnia a helyzeteket, ami nem egyszerű. Capellónak azonban jelenleg nincsen túl sok választási lehetősége, hiszen Montella sérült, Delvecchio pedig még nem érte utol magát kondicionálisan.

Az egyetlen szóba jöhető alternatíva Antonio Cassano lenne, ám a fiatal tehetség Tottihoz hasonló típusú futballista, így ő sem tudna sokat segíteni Batin. Az argentin ugyanakkor nincsen teljesen elkeseredve, hiszen játékstílusából adódik, hogy sohasem adja fel. "A gólszerzés a mindenem, így nem lehetek elégedett. Küzdök, harcolok, próbálkozom, de a labda csak nem akar áthaladni a gólvonalon. De biztos vagyok benne, hogy javulni fog a helyzet. Az egyetlen elfogadhatatlan az lenne, ha azt mondhatnák rám, hogy nem teszek meg mindent a győzelemért" - mondta Batistuta, és ez akár jelmondat is lehetne minden olyan focista számára, akinek kicsit rosszabbul megy a játék.

Ajánlat:

Milan-Juve rangadó a San Siróban

Korábban: