Vágólapra másolva!
Könnyű, közepes és nehéz - ilyen mérkőzések várnak a három, magyar játékost is foglalkoztató Bundesliga-csapatra a hét végén. A német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Bremen a St. Pauli, a Hertha pedig a Schalke otthonába látogat, míg a Cottbus a Kaiserslauternt fogadja.

A legkönnyebb helyzetben a Werder Bremen van, amely a 18. helyezett St. Pauli otthonába látogat. A múlt és a jelen révén egyértelműen a brémaiak az esélyesek, gúnyosan azt is mondhatnánk, legfeljebb azért fázhat meg a vendégcsapat, mert a hideg Hamburgba kell utaznia. Eddig hatszor mérkőztek meg a csapatok a St. Pauli otthonában, és a hazaiak mindössze egyszer, még 1977-ben tudtak nyerni. Ráadásul a mostani keret sem bombaerős, nem beszélve a nyolc hiányzóról: Meggle, Kientz, Patschinski, Adamu, Berre, Bajramovic, Scheinhardt és Matthies sérülés, valamint eltiltás miatt nem játszhat. A Bréma a listavezető Leverkusen legyőzése után papíron könnyebb feladat előtt áll, és noha nincsen sérült játékos, a sárga lapok miatt eltiltott Verlaat pótlása nem lesz egyszerű. A tervek szerint Baumann és Skripnik húzódik vissza, míg a középpályán Stalteri jut szóhoz.

Viszonylag jó helyzetben van a hatodik pozícióban lévő Hertha együttese is, amely a mögötte álló Schalke otthonába látogat. Itt is csupán a fránya statisztika okozhat gondot a berlinieknek, akik 1977 óta, kilenc mérkőzés óta nem nyertek Gelsenkirchenben, ráadásul mindössze három gólt rúgtak. Ez alapján, és a Hertha idegenbeli "blokkjából" kiindulva hazai sikert várunk. A Scahlkéban Eigenrauch és Mpenza harcképtelen, míg Királyéknál Konsztantinidisz, Deisler és Nedzipi nézheti tévén a találkozót, míg a magyar kapus minden bizonnyal végre visszakapja helyét a berlini kapuban.

Nagy a baj Cottbusban, ahol a jó szezonrajt ellenére már megint csak kétpontnyira van a csapat a kiesőzónától. A hazai mérkőzéseket meg kellene nyerni, de nem valószínű, hogy ez éppen a Kaiserslautern ellen kezdődne meg. A rakásnyi hiányzó (Micevski, Jungnickel, Latoundji, Kaluzny, Franklin) és eltiltott (Scherbe, Da Silva) miatt ismét előtérbe kerülhet Sebők játéka a védelem tengelyében, mint ahogy Miriuta is kezdő lesz valószínűleg. Vincze és Mátyus talán a kispadon helyet kap. A vendégeknél nem is érdemes légióst szerződtetni, hiszen Knavs, Hrisztov, Djorkaeff, Pettersson és Dominguez is sérült, jó hír viszont, hogy Olaf Marschall visszatérhet a csatársorba. Csoda lenne a cottbusi siker!

A tabella éllovasa, a Bayer Leverkusen a Nürnberget fogadja, és nem csak azért esélyes, mert egyetlen vereségét tíz éve szenvedte el, hanem azért is, mert sokkal jobb csapat a vendégeknél.

Az ellenfélnél Kos és Nikl eltiltás miatt nem szerepelhet, Driller, Bergner, Villa és Frey sérült, Davidet az amatőrök közé küldték, míg Rink szabadlistára került. A hazaiaknál egyedül Nowotny pihen piros lapjai miatt. A Leverkusen egyébként már gondol a jövőre is, hiszen a szezon végén Ulf Kirsten várhatóan visszavonul. Pótlására Rainer Calmund menedzser már ki is szemelte a brazil FC Sao Paulo csatárát, Francát.

A 16. forduló műsora:
Szombat, 15.30:
Bayern München - VfL Wolfsburg
VfB Stuttgart - 1860 München
Energie Cottbus - 1. FC Kaiserslautern
Borussia Dortmund - Hamburger SV
FC St. Pauli - Werder Bremen
Bayer Leverkusen - 1. FC Nürnberg
Borussia Mönchengladbach - Hansa Rostock
Vasárnap, 17.30:
SC Freiburg - 1. FC Köln
FC Schalke 04 - Hertha BSC

Pincési László

Ajánlat: