Vágólapra másolva!
Csütörtökre minden jegy elkelt az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi rangadójára, amelyen a Milan és a Juventus a San Siróban csap össze. A találkozó érdekessége lesz, hogy a hazaiak trénere, Carlo Ancelotti tavaly még az ellenfél kispadján ült - amíg el nem távolították onnan.

Tavaly 2-2-re végeztek egymással a San Siróban, a milánóiak most kicsit esélyesebbek. Ugyan a Juvéból nyáron érkezett Filippo Inzaghi hónapokra kiesett, csatárgondokról nem lehet szó, hiszen a kispadon ott ül még a Monacóból kölcsönbe hazatérő Marco Simone is. Paolo Maldini felépült sérüléséből.

A vendégeknél O'Neill sérülésén kívül csak Davids magatartása készteti gondolkodásra Marcello Lippit, aki úgy véli: az eltiltásából visszatérő holland középpályás akkora energiát fektet a futballba, hogy ez főként durvaságban mutatkozik meg. Így kockázatos lenne még a milánói szereplése is.

A találkozó edzői szempontból is érdekes lehet, hiszen a Milan trénere, Carlo Ancelotti az előző szezonban még az ellenfél kispadján ült, és bizony csúfos módon rúgták ki a klubtól. Mi lehetne jobb válaszlépés annál, minthogy teltház előtt vágjon vissza az őt ért sérelmekért?

A második helyen álló Chievo a Leccét fogadja, amely ellen utoljára az 1998-99-es idényben játszott, még a második vonalban, akkor a vendégek 2-1-re nyerni tudtak. A mostani erőviszonyokat tekintve ez meglepetés lenne, ezért továbbra is bízunk a veronai kiscsapatban. Corradi és Eriberto nem játszhat ugyan, őket Franchescini és Binotto helyettesíti majd, míg Alberto Cavasin vendégcsapata nélkülözi az eltiltott uruguayi Chevantont.

Ami a többi összecsapást illeti: a Torino ugyan nem túl acélos, de a nyugodt (vagy legalább a nyugtalan) bentmaradás érdekében olyan szintű vendégnek nem szabad pontot ajándékoznia, mint az Atalanta.

A Piacenza-Bologna parti mindkét résztvevője rapszodikus, a listavezető Internazionale pedig a középmezőnybeli Bresciához látogat, ahol bármi előfordulhat. Kétesélyesnek tekintjük a Parma-Roma találkozót, amelyet nemrég még rangadónak tituláltunk volna, most azonban tizenkét hely választja el egymástól a két gárdát a tabellán. A fővárosiaknak azonban ez sem elég, mert címvédő létükre még mindig "csak" harmadikok.

A 14. forduló párosítása (az elmaradt 6. kört december 19-én pótolják):

Szombat:
Piacenza - Bologna (20.30)

Vasárnap:
Brescia - Inter
Chievo - Lecce
Lazio - Fiorentina
Parma - AS Roma
Perugia - Venezia
Torino - Atalanta
Udinese - Verona (mind 15.00)
AC Milan - Juventus (20.30)

Pincési László

Ajánlat: