Vágólapra másolva!
Befejeződni látszik a Vieira-saga. Az Arsenal francia válogatott világ- és Európa-bajnok futballistája a Guardian szombati számában azt nyilatkozta, becsületbeli ügynek tekinti, hogy továbbra is a londoni klubnál folytassa pályafutását.

A posztján a világ egyik legjobb középpályása a Premier Leauge nyitányát megelőzően több klubbal is kokettált. Aztán edzője, egyben honfitársa Arsene Wenger hatására végül a maradás mellett döntött. Vieirának még három év van hátra futó szerződéséből.

A 25 éves játékos mostani kijelentését nagyban befolyásolta, hogy Wenger csütörtökön négy évre aláírt az Arsenalnál. A főnök maradását többek között attól is tette függővé, hogy a csapat francia sztárjai, Vieira, Pires, Henry és Wiltord hogyan döntenek jövőjüket illetően.

"Tudom, hogy céljaimat az Arsenallal is el tudon érni" - nyilatkozta mostVieira. "Látom a menedzsment törekvéseit, hogy az együttes Európa legnagyobb klubjai sorába emelkedjen."

Új, 60 ezer ülőhelyes stadion épül, ez is a klub felemelkedését szolgálja.Három évem még van itt, sok sikert elértem már a fiúkkal, mitöbb az én felelősségem is, hogy jobbak legyünk. Ilyen atmoszférájú klub kevés van a kontinensen.

A Guardian nem felejti el megemlíteni, hogy nyáron, amikor a Real Madrid is a kérők között volt, Vieira nem volt ennyire lelkes. Az újság azt is megemlíti, a Vieira-saga ilyetén elhúzódása nem kis részben köszönhető a futballista körül sürgölődő menedzsereknek is.

Thury Gábor

Korábban:

Vieiráért Davidsot adná a Juventus