Vágólapra másolva!
"Az otthoni mínuszból érkezve az itteni 30 fokos melegre nehéz volt átállni, emiatt hiányzott a frissesség a csapat játékából" - értékelte vasárnap Gellei Imre szövetségi kapitány az előző esti mascati mérkőzést, amelyen a ligaválogatott gólnélküli döntetlent játszott a vendéglátó Omán együttesével.

A kapitány a Hajdu - Komlósi, Kuttor, Juhár, Szamosi - Zavadszky, Molnár, Farkas, Egressy - Ferenczi, Kenesei összeállítású kezdő tizenegyet küldte pályára az 50 ezer néző befogadására alkalmas szupermodern stadion háromezer nézője előtt. Később szóhoz jutott Szanyó, Halmosi, Waltner, Bernáth, Gera és Böjte is.

"Füzi csak azért nem játszott, mert még korábban rúgást kapott a térdére, s a repülőút nem használt a sérülésének, remélem hétfőn már pályára léphet" - tette hozzá Gellei, akinek az volt a véleménye, hogy Hajdú kitünően védett, Kuttor és Juhár a várakozásnak megfelelően helytállt, Kenesei jó benyomást tett rá, miként Halmosi és Szamosi is. "Korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni arra vonatkozóan, hogy kikre számíthatok majd a későbbiekben is." A találkozó viszonylag kiegyenlített játékot hozott, a kapitány szerint csapata 5-3-ra "nyert" a gólhelyzetek alapján. "Kétszer az ománi kapus mentett bravúrral, háromszor mi hibáztunk."

Hétfőn (magyar idő szerint 17.30-kor) következik az újabb tesztmeccs. Az biztos, hogy Hajdu helyett Bíró lesz a kapus a magyar együttesben.

Korábban:

Döntetlen Ománban