Társoldalunk:

Lisztes hazavágyik

A St. Pauli elleni hét végi, újabb magabiztos győzelmével a Bundesliga élmezőnyének stabil tagja lett a Wreder Bremen, soraiban Lisztes Krisztiánnal.

- Hogy ment a játék a Hamburg "ledér-negyedében" található St. Pauli stadionjában?
- Nem panaszkodhatok, bár gólt nem lőttem, kifejezetten jól ment a foci, de ami a legfontosabb, simán nyertünk. A neheze azonban most jön, hiszen hét végén a Dortmundot fogadjuk, s ha sikerül újra nyernünk, akár a listavezető Leverkusent és a Bayern Münchent is üldözőbe vehetjük.

- Idehaza ilyenkor már képtelenség futballozni olyan jeges a talaj. Milyenek a körülmények a Bundesliga pályáin?
- Itt nincs ilyen gond, a pályák fűthetőek, s a hóesés, a fagy sem okoz akkora problémát mint odahaza. Azt viszont tudom, hogy Magyarországon decemberben a futball, pontosabban a körülmények kínszenvedést okoznak játékosnak és szurkolónak egyaránt.

- Amilyen nehezen került be a Werder kezdőcsapatába, olyan jól sikerült a folytatás. Remek formájának tudatában sajnálja, hogy hamarosan vége az őszi idénynek, vagy már repülnének haza?
- Utóbbira vágyunk. Tényleg jól megy a játék, ami szeretném, ha az utolsó négy fordulóban sem változna meg, sőt, ezt remélem tavaszra is sikerül átmentenem, ám  legszívesebben már indulnánk haza. Minderre azonban december 19-ig várnunk kell, hiszen egy nappal korábban, a Freiburg elleni bajnokival zárunk, másnap viszont irány Magyarország. Ugyanis hihetetlenül hiányoznak már az otthoniak. Elvégre mi is azt mondjuk, mindehol jó, de a legjobb otthon, ráadásul Lili lányom igencsak hiányzik a nagyszülőknek.

Bánki József

Korábban:

Vendégsikerek a Bundesligában