Vágólapra másolva!
A Deportivo Alavés a nyáron elveszítette gólvágóját, Javi Morenót, akinek helyére a klub Rubén Navarrót szerződtette le. A támadó több tulajdonságában is hasonlít elődjére: ő is a CD Numanciából érkezett, és hasonlóan gólérzékeny, amit a hét végén is bizonyított. A Real Zaragozának lőtt két góljának köszönhetően ugyanis az Alavés megőrizte vezető helyét a spanyol bajnokságban.

Rubén Navarro 1978. június 6-án látta meg a napvilágot, és első egyesülete a Valencia CF volt. A klubnál 18 évesen már a tartalékok között szerepelt, és a harmadik vonalban szereplő B csapatban az 1996-97-es idényben öt alkalommal volt eredményes.

A következő szezonban kétszer annyi mérkőzésen léphetett pályára, és góljainak számát is növelni tudta kettővel. Ennek hatására felkerült az első csapat keretéhez, és az 1998-99-es idényben négy találkozón pályára is lépett az első gárdában, de mindannyiszor csak csereként, így a gólszerzés sem sikerült neki.

Nem is maradt a Valenciában, hiszen jól tudta, ott minimálisak az esélyei arra, hogy rendszeresen játéklehetőséghez jusson: 1999 nyarán a Numanciába szerződött. A soriai kiscsapatban végre megszerezte első élvonalbeli találatát, amit még kilenc követett, és köszönhetően góljainak is, a klub bennmaradt a legjobbak között.

A legutóbbi idényben ugyanez a bravúr már nem sikerült. Rubén Navarro "mindössze" hétszer volt eredményes, a Numancia pedig kiesett a Primera Divisiónból. A támadónak azonban nem kellett visszatérnie a másodosztályba, hiszen az UEFA-kupa-döntős Deportivo Alavés bejelentkezett érte. Vitóriában remek kis társaságba csöppent, Mané mester vezérletével jelenleg a baszk klub vezeti a spanyol bajnokságot, többek között Rubén Navarro négy góljának is köszönhetően.

Ajánlat: