Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha középpályása nem játszott a a 0-0-ra végződött Schalke elleni német labdarúgó Bundesliga- találkozón, az együttes a hatodik a tabellán.

- Sérülés miatt maradtál ki az együttesből vagy a formáddal volt gond?
- Nem voltam sérült, Röber edző a Schalke elleni meccset megelőző edzés után közölte, úgy látja fáradt
vagyok, s inkább kihagy az együttesből.

- Volt vagy van összefüggés a hétközi kupa kudarc és a vasárnapi találkozó között?
- Kiestünk az UEFA Kupából, egy sorozat tehát lezárult, Röber azt mondta, most a Frankfurt elleni Német Kupa-meccs kerüljön a fókuszba, és a hét végi Leverkusen elleni bajnoki. Különben Röber nekem azt mondta a Servette elleni mérkőzést követően, hogy én legalább igyekeztem. Sajnos tompák voltunk.

- Siker a 0-0-s döntetlen a Schalke ellen?
- Nem mondanám, mert a döntetlenért járó egy pont a három pontos rendszerben fabatkát sem ér. Annyiban nem rossz, hogy a vendéglátók nem tudtak minket megelőzni a tabellán.

- Hogyan érzed, tudtál volna segíteni, ha játszol?
- Az eszem azt mondja, hogy nem, a szívem azt, hogy igen. Valóban fáradt voltam, de az Aufschalke stadionnak varázslatos hangulata van. Hátborzongató érzés telt ház előtt játszani, azt mondtam, Úristen, nekünk magyaroknak talán soha nem lesz ilyen stadionunk. Ez már a jövő század építménye.

- A szakvezetés elégedett a Hertha bajnoki helyezésével?
- Úgy fogalmaznék, hogy Dieter Hoeness menedzser és Röber is azt mondja, ha a hátra lévő kupameccset és a két bajnokit megnyerjük, akkor nincs gond. A Német Kupában hétközben a Frankfurt ellen jó esélyünk van a 8 közé jutásra, szombaton pedig Berlinbe jönnek a listavezető leverkuseniek. De nem baj, azért lesz jó, mert megverjük őket!

Thury Gábor

Ajánlat:

A Bundesliga állása