Vágólapra másolva!
A második számú angol kupában, a ligakupában már a negyeddöntőnél járnak a csapatok, és kedden két együttes ki is harcolta a legjobb négy közé jutást. Mindkét meccsen fölényes hazai győzelem született, ami a Tottenham-Bolton párosítást tekintve nem olyan nagy meglepetés,a Blackburn-Arsenal párviadal esetében viszont annál inkább.

Az Ágyúsok (és általában az élcsapatok) kissé félvállról veszik a ligakupát, és Arsene Wenger ennek megfelelően kilenc helyen is megváltoztatta a vasárnap az Aston Villa ellen 3-2-es győzelmet arató kezdőcsapatát . Az együttesben azonban még így is olyan futballisták maradtak, mint Keown, Van Bronckhorst, Wiltord vagy Kanu. A Blackburn számára a londoniakkal szemben ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kiharcolja a nemzetközi kupában való szereplést, így a hazai gárda meglehetősen komolyan vette a találkozót. Azonnal nekiestek ellenfelüknek, amelynél a védelemben helyet kapó japán Inamoto Junicsi nem nagyon találta a helyét, és az ő hibája eredményezte a Rovers első találatát, amelyet Matt Jansen jegyzett. A csatár négy perccel később ismét betalált (ezúttal a kapus, Stuart Taylor volt a hunyó), majd a veterán Mark Hughes is eredményes volt, és ezzel el is dőlt a meccs. A hazai drukkerek már csak azért szurkoltak, hogy meglegyen Jansen mesterhármasa, és végül elégedetten távozhattak, mivel a csatár a harmadik gólját is megszerezte a szünet után. A hazaiak mestere, Graeme Souness természetesen elégedett volt az eredménnyel, de kijelentette: csapatának elsődleges célkitűzése a bentmaradás kiharcolása a bajnokságban.

Hasonló a felfogása a Bolton Wanderers mesterének, Sam Allardyce-nak is, éppen ezért ő is pihentette több kulcsemberét a Tottenham elleni ligakupa-mérkőzésen. A megszokott gárdából Michael Ricketts, Paul Warhurst és a csapatkapitány Gudni Bergsson is hiányzott, és ez túl sok volt a boltoniaknak, akik egy méretes zakóba szaladtak bele a White Hart Lane-en. A Tottenham már az első félidőben szétcincálta a vendégek védelmét, a fő "károkozó" Les Ferdinand volt, aki kevesebb mint tíz perc alatt ért el mesterhármast. A szünetben le is cserélte őt Hoddle mester, és a második játékrészben már "csak" két gól született. A Spurs ezzel története legnagyobb különbségű ligakupa-győzelmét érte el, és alaposan visszavágott a Boltonnak az öt évvel ezelőtt ugyanebben a sorozatban elszenvedett 6–1-es zakóért.

Eredmények:
Blackburn Rovers - Arsenal FC 4-0
gól: Jansen (11., 15., 68.), M. Hughes (21.)

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 6-0
gól: S. Davies (21.), L. Ferdinand (29., 30., 38.), Barness (öngól, 79.), Iversen (84.)

Korábban: