Vágólapra másolva!
Megdönthetetlen csúcsot ért el az FC Liverpool labdarúgócsapata a világhírű World Soccer szavazásán: valamennyi kategóriában első helyet szerzett. A szupertehetséges Mersey-parti csatár, Michael Owen 22 évesen százados lehet: az angol élvonalbeli bajnoki forduló nagy kérdése, hogy megszerzi-e századik gólját Londonban a Chelsea ellen?

Fotó: Reuters
Egy gól(öröm) hiányzik a százhoz

A walesi Ian Rush, aki 337 gólos rekordját 646 meccsen érte el, szintén figyelemre méltó nyilatkozatot tett: "Jelen pillanatban nincsen nála jobb, s ha arra gondolok, hogy még csak 22 éves... Nincs határ, amit ne érhetne el, s remek a mentalitása is. Ha eléri a száz gólt, akkor majd azt tűzi ki célul, hogy átlépje a kétszázas határt. Ez a céltudatosság különbözteti meg a többi játékostól."

Nem véletlen, hogy Owen ott van az Aranylabdára esélyesek között. Ebben az esztendôben a Liverpoollal öt trófeát nyert, a németeknek Münchenben három gólt lőtt. Visszatérve a World Soccer szavazására, Owen válogatottbeli csapattársát, a manchesteri David Beckhamet és a madridi Raúlt előzte meg, s ő lett az első angol győztes.

Az edzők versengésében Gérard Houllier bizonyult a legjobbnak. A francia tréner (aki szívműtétje miatt október eleje óta nem ülhet a kispadon) korábban remek munkát végzett, együttesével idén öt trófeát (UEFA-kupa, Európai Szuperkupa, FA Kupa, Ligakupa, Charity Shield) gyűjtött be. A World Soccer olvasói 1982 óta szavaznak. Korábban még sohasem fordult elő, hogy valamennyi kategóriában ugyanannak a csapatnak a teljesítményét ismerték volna el.

A dobogósok:

Legjobb játékos:
1. Michael Owen (angol, FC Liverpool) 30,72 százalék
2. David Beckham (angol, Manchester United) 16,46
3. Raúl (spanyol, Real Madrid) 11,89

Legjobb edző:
1. Gerard Houllier (francia, FC Liverpool) 28,35
2. Ottmar Hitzfeld (svájci, FC Bayern München) 20,26
3. Sven-Göran Eriksson (svéd, angol válogatott) 18,53

Legjobb csapat:
1. FC Liverpool 26,35
2. FC Bayern München 25,56
3. Argentína 14,92

Korábban: