Vágólapra másolva!
Mindössze három hétig tartott az Internazionale "királysága" a Serie A élén, mivel a tizenötödik játéknapot követően a milánóiak visszacsúsztak a harmadik helyre: nemcsak az őket legyőző és a tabella élére visszakerülő Chievo Verona előzte meg Vieriéket, hanem az AS Roma is, amely ugyancsak egy milánói együttes vert meg. Megszakadt a Lazio győzelmi sorozata, hiszen a rómaiak vereséget szenvedtek a Hellas Veronától, tovább folytatódott viszont a Parma negatív szériája: a pármaiak immár sorozatban ötödször szenvedtek vereséget.

A Lazio gyenge szezonrajtját követően kezdte összeszedni magát: az utóbbi fordulókban egyre magabiztosabban futballozott, köszönhetően többek között annak, hogy az új sztárigazolások közül Gaizka Mendieta és Stefano Fiore is a kispadra szorult, Hernán Crespo pedig megtalálta góllövő cipőjét. A veronaiak ellen sérülését követően már Szinisa Mihajlovics is visszatért az együttesbe, de úgy látszik, a hátsó alakzat ezzel egyáltalán nem lett stabilabb, sőt. Előbb ugyanis Leonardo Colucci volt eredményes a hazaiak részéről, majd pedig, miután a Lazio kapusa, Luca Marchegiani kivédte Massimo Oddo tizenegyesét, a kipattanót Mauro Camoranesi passzolta a hálóba. A második játékrész elején ugyan Crespo szépített, majd nem sokkal később a kapufát találta telibe, de a római reményeket előbb Adrian Mutu gólja, majd Simone Inzaghi kiállítása zúzta szét.

A másik római együttes, az AS Roma az AC Milant fogadta, és a Farkasok tisztában voltak vele, hogy az első helyet csak akkor vehetik el a Chievótól, ha legalább három góllal diadalmaskodnak. Ez persze nem tűnt valami egyszerű feladatnak, különösen, hogy amióta Carlo Ancelotti ül a rossonerik kispadján, a csapatnak különösen a védelme erősödött meg. A római találathoz ehhez képest hatalmas milánói hiba kellett: előbb Paolo Maldini adta el a labdát saját tizenhatosa előtt, majd Francesco Totti lövését követően Chrisitan Abbiati saját kapujába szerencsétlenkedte a labdát. A rendkívül kiegyenlített találkozón egyszer ugyan a Roma hálójába került a labda, de Ümit Davala találatát a játékvezető meglehetősen érthetetlen módon érvénytelenítette: Collina egy olyan lökésért adott kifelé szabadrúgást, amelyből egy találkozón körülbelül minden tizediket szoktak lefújni. Úgy látszik, ez éppen az volt.

A Juventus a tőle megszokott módon nem nyújtott túlságosan kiemelkedő teljesítményt, ám a három pontot begyűjtötte a Piacenza ellen hazai pályán. Az első félidő ráadásában a veterán védő, Ciro Ferrara szerezte meg a vezetést a torinóiaknak, majd miután a második félidőben a góllövőlista vezetője, Dario Hubner két ziccert is kihagyott, David Trézéguet biztosította be a győzelmet a Zebrák számára.

Ajánlat:

A Serie A állása