Vágólapra másolva!
Lee Bowyer, a Leeds United középpályása átadólistára került. A hetente 22 ezer fontot kereső Bowyert a bíróság nem találta bűnösnek ugyan az ázsiai származású tanuló, Sarfraz Najeib januári bántalmazásában, de klubja "nyilvános helyen az egyesülethez méltatlan viselkedésért" mintegy 100 ezer font megfizetésére kötelezte. A játékos ezt megtagadta, a Leeds pedig átadólistára tette.

Peter Ridsdale az egyesület részéről kijelentette: "A Leeds Lee-t mintegy négy heti bérének befizetésére kötelezte, s ragaszkodtunk ahhoz, hogy vegyen részt a klub közösségi programjaiban. Mivel megszegte a Leeds belső szabályzatát, Lee-nek mennie kell a klubtól."

A védő Jonathan Woodgate, akit a perben bűnösnek találtak, s 100 óra közmunkára ítéltek, a Leedstől hasonló nagyságrendű büntetést kapott, de nem ellenkezett. Vele kapcsolatban Ridsdale elmondta: "Több mint boldogok voltunk, amikor Jonathan arra kért minket, hogy az általa befizetett összeget a belvárosi létesítményeink fejlesztésére szolgáló alapba tegyük, s azt is vállalta, hogy részt vesz az egyesület szervezte programokban."

A Leeds United szurkolóinak vezetője, Ray Fell az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a drukkereket mellbe vágta a hír. Ugyanakkor elismerte, Lee Bowyer hiába meghatározó futballistája a Leedsnek, a klub érdekei mindig elsőbbséget élveznek

Thury Gábor

Korábban: