Vágólapra másolva!
Az 1998-as világbajnokságot követően az argentin Carlos Roát még a világ legjobb kapusai között tartották számon, de azóta történt egy s más a hálóőr körül. Előbb 1999-ben vallási okok miatt visszavonult, hogy egy évvel később meggondolja magát, de azóta nem sok szerencsével járt a futballpályán, és most távozni szeretne klubjából, az RCD Mallorcából.

Roa pályafutása csúcsán, 1999 nyarán döntött úgy, hogy felhagy a labdarúgással, és életét csak a vallásnak szenteli. Elvonulva a világ zajától éldegélt majd egy éven keresztül hazájában, de úgy látszik, nagyon hiányzott neki a focipályák hangulata, mert a visszatérés mellett döntött. Mallorcán örömmel fogadták mindezt, de Roa nem sokáig védhette a csapat kapuját, mert nem sokkal visszatérést követően súlyos térdsérülést szenvedett, és több mint egy évet ki kellett hagynia.

A kapus csak a jelenlegi szezonra épült fel, ám honfitársa, a fiatal Leo Franco addigra már bejátszotta magát a csapatba, ráadásul az együttesnek túl sok EU-n kívüli futballistája volt, így Roát a bajnokságra be sem nevezték. A Bajnokok Ligájára viszont igen, és pár meccsen védett is a BL-ben, ám nem meglepetés, hogy mindez túl kevés volt a számára. Szerződése ráadásul a nyáron lejár, és ez jó tárgyalási alapot jelentett a portásnak.

Roa ügynöke, Alejandro Camano meg is kezdte a tárgyalásokat a Mallorca vezetésével, de az eszmecsere hamar zátonyra futott, mivel az egyesület elképzelései távolról sem egyeztek a játékoséval, szerintük ugyanis Roa túl nagy fizetést akart.

A portás azt is szerette volna, ha az egyesület benevezi őt a bajnokságba, amire január 15-ig van is lehetőség, és már nincsen a klubnál a török Fatih Akyel, így Roa már beférne az EU-n kívüli játékosok limitjébe. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban szinte bizonyos, hogy a portás legkésőbb nyáron elhagyja az egyesületet, azonban ha a Mallorca pénzt is akar kapni érte, akkor már a télen el kell adnia, mert a Bosman-szabály értelmében azt követően Roa már ingyen távozhat. Kérdés, ki fizetne egy olyan kapusért, aki körülbelül két éve nem védett rendszeresen.

Korábban: