Vágólapra másolva!
Az év végén felgyorsultak az események a francia labdarúgásban, hiszen a Karácsony előtti héten két fordulót is rendeznek a pontvadászatban. A hétközi játéknapból kedden két találkozóra került sor, és a pályára lépő négy együttesből csak egy tudott gólt szerezni: a listavezető Lens 3-0-ra verte a sereghajtó Nantes-t, míg a Bordeaux és a Marseille gól nélküli döntetlen játszott egymással.

Egy évvel ezelőtt a Lens-Nantes párosításnál hasonlóan vélekedtek volna, mint most: egy kiesés elleni csapat küzd egy bajnoki címre törő együttessel.

A különbség mindössze annyi, hogy egy év alatt felcserélődtek a szerepek: ezúttal a lensiek állnak az élen, és a Kanárik harcolnak a bennmaradásért. A vendégek a második félidő elejéig jól tartották magukat, pedig már félóra elteltével emberhátrányba kerültek a kameruni Salomon Olembé kiállítása miatt.

A második játékrész első perceiben aztán az egykoron a Nantes-ban is megfordult Antoine Sibierski egy látványos ollózásos góllal megszerezte a vezetést a Lensnak, és innentől kezdve csak az volt a kérdés, hogy a hazai együttes még hány gólt szerez.

Amikor három perccel később Lamine Sakho tizenegyesből kettőre növelte az otthoni gárda előnyét (igaz, a vendégek védőjének kezezése a tizenhatoson kívül volt), egy alapos verés is kinézett a Nantes-nak, de a Lens végül beérte még egy találattal. Ezt a fiatal, saját nevelésű támadó, Matthieu Bucher szerezte, aki először lépett pályára ebben az idényben, és első élvonalbeli gólját érte el.

Az élcsoportban szereplő Bordeaux és a feljövőben lévő Marseille összecsapása jó mérkőzésnek ígérkezett, ám a találkozót teljesen tönkretette a játékra alkalmatlan talaj. A kőkeménnyé fagyott gyepen a védelmeknek nem volt nehéz dolguk, és így a meccsen nem született gól.

A lefújást követően mindkét csapat amellett érvelt, hogy a mérkőzést nem lett volna szabad megrendezni. "Elnézést kérünk minden szurkolótól, de a körülmények nem tették lehetővé, hogy egy élvezetes találkozót játsszunk" - mondta a Bordeaux középhátvédje, David Sommeil, míg marseille-i kollégája, Franck Leboeuf a következőképpen fogalmazott: "A pálya nem csak az elmúlt 19 órában, de már négy napja le volt fagyva. A játékosok biztonsága érdekében a meccset el kellett volna halasztani".

Ajánlat:

A francia bajnokság állása