Vágólapra másolva!
A Bayer Leverkusen elszalasztotta a nagy esélyt arra, hogy a téli szünetre hárompontos előnnyel vonuljon a Bundesligában, mivel 3-1-es vereséget szenvedett a Wolfsburgtól. A hazaiak legjobbja a horvát támadó, Tomislav Maric volt, aki kétszer vette be a gyógyszergyáriak hálóját, és ezzel azt az egyedülálló tettet hajtotta végre, hogy legutóbbi három meccsén egyaránt duplázott.

Fotó:Reuters
Maric a legutóbbi három
meccsén egyaránt duplázott

E klubban mutatkozott be a Bundesligában 21 esztendősen az 1994-95-ös idényben. A kezdő tizenegyben azonban nem tudott megkapaszkodni (hiába, a KSC akkoriban az élcsapatok közé tartozott), és 1995 nyarán el is adták őt a Wattenscheidnek.

A Bundesliga 2-ben már több lehetőséget kapott, hiszen 31 meccsen szerepelt, és hét alkalommal volt eredményes, aminek hatására a Stuttgarter Kickers vette meg.

A stuttgarti együttesben három éven keresztül különösebb siker nélkül futballozott, de az 1999-2000-es bajnokságban valósággal megtáltosodott. Az idényt végül 21 találattal zárta, amivel gólkirályi címet szerzett a második vonalban. Ennek köszönhetően figyelt fel rá a Wolfsburg, és 2000 nyarán leigazolta őt.

A Wolksvagen-gyár együttesében hamar közönségkedvenc lett rendkívül erőszakos játékstílusa miatt (megesett, hogy bekötött, véres fejjel focizott végig egy félidőt), és bár "csak" hat gólt szerzett, alapembernek számított.

A jelenlegi idény elején sérülése miatt hiányzott a csapatból, de az elmúlt fordulókban élete legjobb formájában focizik: négy mérkőzésen hétszer volt eredményes, és ebből két gólt a Bayern Münchennek, kettőt pedig a Bayer Leverkusennek szerzett.