Vágólapra másolva!
Noha az olasz csapatok már 14 mérkőzést játszottak a campionatóban, a szerdai nap folyamán a hatodik fordulót rendezték meg: az eredeti időpontban ugyanis ezt a játéknapot nem tudták lebonyolítani. A rendkívül hideg időjárás miatt most sem tudták mindegyik meccset lejátszani, a Chievo-Lazio mérkőzés elmaradt, és így ennek köszönhetően az Internazionale ismét az élre ugrott.

A milánói drukkerek minden bizonnyal az első hely megszerzését is örömmel fogadták, de még nagyobb boldogsággal töltötte el őket az a tény, hogy úgy tűnik: hosszú ideje sérült szupersztárjuk, Ronaldo lassan kezdi visszanyerni régi formáját. A brazil támadó két fordulóval ezelőtt megszerezte felépülését követő első találatát, most pedig kétszer vette be a Hellas Verona kapuját. Az első gól tőle kissé szokatlan módon fejesből született, de a második találat már igazi "ronaldós" volt: egy remek kiugratást követően nagy lendülettel tört kapura, majd egy finom mozdulattal elfektette a kapust is, mielőtt betalált volna.

Az AS Roma viszont nem tudta begyűjteni a három pontot hazai pályán a Brescia ellen, pedig ezzel az élre ugorhatott volna. A hazai szurkolók a meccs előtt hatalmas transzparenssel köszöntötték a vendégek mesterét, Carlo Mazzonét, aki tősgyökeres római, és egykoron a Farkasok kispadján is ült. Mazzone azonban nem adta vissza a szívességet, hiszen csapata rendkívül szívesen védekezett, és megakadályozta a római gólszerzést. Az AS Roma mestere, Fabio Capello maga is tisztában volt azzal, hogy együttese nem játszott valami kimagaslóan, és szűkszavúan csak annyit mondott a lefújást követően: "Szombaton jobban kell játszanunk". A Roma ellenfele akkor a Chievo lesz.

A veronai gárda most a másik római együttessel a Lazióval játszott volna, ám a játékvezető, Domenico Messina a pálya talaja alkalmatlan volt a mérkőzésre, és így a kezdőkörben rövid megbeszélést tartott a csapatkapitányokkal, majd szurkolók füttykoncertje közepette a játékosokkal együtt bevonult a jól fűtött öltőzőbe.

Bergamóban viszont lejátszották az Atalanta és az AC Milan mérkőzését, de a lelátókon itt is állt a hó, és az egyik tréfás kedvű drukker a második félidőben úgy eltalálta egy hógolyóval a bírót, Alfredo Trentalange-ot, hogy a játékvezetőt ápolni kellett. Még rosszabbul járt viszont a milánóiak csapatkapitánya, Paolo Maldini egy becsúszást követően a térdéhez kapott, és hordágyon kellett levinni a pályáról. A játékos térdsérülése súlyosnak tűnik, de pontosabbat csak a mai vizsgálatok után lehet majd megtudni. Az biztos, hogy a híreket legjobban az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni várja majd.

Ajánlat: