Társoldalunk:

Trapattoni is lehet a ManUnited edzője

Az Olaszországot könnyedén a vb-re gardírozó Giovanni Trapattoni neve is bekerült a Manchester United menedzseri posztjára jelöltek közé. Sir Alex Ferguson utódja kiválasztásakor könnyen lehet, hogy a tapasztalat lesz a fő érv, és ez a 63 éves Trap esetében nyilvánvaló.

Manchesterben látja a jövőjét?
A korosodó mester egyelőre természetesen az olasz válogatott vb-felkészülését vezeti, de a nyári ázsiai kirándulás végén szabaddá válik, így Manchesterbe költözhet, ha a United főnökei úgy gondolják, ő lehet a jövőbeli sikerek kovácsa. Trapattoni múltja alaposan ki van dekorálva, hiszen volt a Juventus, az AC Milan, az Inter és a Bayern München edzője, hétszeres olasz, egyszeres német bajnok, kétszeres olasz, egyszeres német kupagyőztes, 1985-ben BEK-et, 1984-ben KEK-et, háromszor UEFA-kupát nyert.

És még mindig éhes a sikerre, legalábbis a Daily Mailnek adott nyilatkozata alapján: "Nem vagyok fiatal, de még nem vagyok túl öreg sem. A Manchester United csodálatos klub, nagyon szívesen dolgoznék ott."

Bizonyára az Old Traffordon sem bánnák, ha kisegítené őket - akár már most. A hullámvölgyben lévő MU újabb bajokkal néz ugyanis szembe: John O'Shea lágyéksérülése miatt két hétig nem játszhat, így Laurent Blanc és Gary Neville után újabb védő esett ki a csapatból. 

"Szomorú vagyok, mert a srác nagyon jól szerepelt" - mondta Ferguson. "Meg akartuk nézni, mit tud a fiatalember, jó alkalom lett volna, hogy megmutassa, mire képes."

Neville és Blanc hamarosan ismét a csatasorba állhat, de Wes Brown, David May és Ronny Johnsen hosszabb ideig harcképtelen. Ronnie Wallwork azonban bevetehető: a West Bromwich drágállotta, és nem vette meg. Kérdés, fog-e David Beckham végre játszani: szombaton a Southampton acélosnak nem nevezhető együttese látogat Manchesterbe.

Korábban: