Vágólapra másolva!
Néhány évvel ezelőtt a dél-afrikai támadó, Benny McCarthy még az egyik legtehetségesebb fiatal csatárnak számított, de az utóbbi időben a Celta Vigo együttesében csak elvétve kapott játéklehetőséget. Nem csoda, hogy távozni szeretett volna a vigóiaktól, és bár nem sikerült Angliába szerződnie, most kölcsönbe az FC Portóba került.

Fotó: Reuters
A dél-afrikai csatár Portóban melegíthet a vb-re

Ezt követően vette őt meg a holland Ajax Amsterdam, amelyben az 1997-98-as idényben kilenc alkalommal volt eredményes. Emellett nem tétlenkedett a nagyválogatottban sem, hiszen az 1998-as Afrika-kupán gólkirályi címet szerzett, és őt választották meg a torna legjobb játékosának. Az 1998-as világbajnokságon ugyan nem tudott kitűnni, de az Ajaxban folytatta a gólgyártást, és a következő idényben 11 találatig jutott.

1999 nyarán a Celta Vigo klubrekordnak számító 3,75 millió fontot fizetett érte, és első idényében stabil kezdő ember volt a spanyol csapatban, nyolc találattal fejezve be a bajnokságot. A legutóbbi szezonban viszont legtöbbször csak csere volt, és egyetlenegyszer sem volt eredményes. A nyáron kis híján megvette őt az Aston Villa, majd a Middlesbrough is komolyan érdeklődött iránta, de egyik gárda sem volt hajlandó kifizetni a Celta által kért 12 millió fontot. A Porto most a szezon végéig, kölcsönbe szerezte meg.

December 21., a nap játékosa: Milan Baros (Liverpool)