Társoldalunk:

Kapaszkodnak a Kanárik

A francia bajnokság 19. fordulójának programját az időjárás meglehetősen hézagossá tette, hiszen négy mérkőzést is el kellett halasztani, de másik négy meccset azért le tudtak játszani, és ennek minden bizonnyal Nantes-ban örültek a legjobban. A Kanárik ugyanis nagy nehezen begyűjtötték a három pontot a Troyes ellen, és ezzel végre elléptek az utolsó helyről. A PSG idegenben nyert a Sochaux ellen, ismét bebizonyítva, hogy Anelka nélkül sokkal jobban megy a csapatnak, mint Anelkával.

A Nantes rossz szereplése a szezon egyik legnagyobb meglepetése és egyben rejtélye is, hiszen a Kanárik játékoskerete csak minimális mértékben változott a bajnoki cím óta. Ennek ellenére a csapat csak szenved, és most a Troyes ellen is vért izzadt, amíg végre be tudta gyötörni a győzelmet jelentő találatot. Öt perccel a vége előtt még mindig gól nélküli döntetlenre állt a meccs, amikor jött a hazaiak román támadója, Viorel Moldovan, és a felső sarokba csavart egy szabadrúgást. A győzelem azt jelenti, hogy a Nantes nem az utolsó helyen tölti a karácsonyt és a szilvesztert, igaz, a mögötte álló Lorient egy meccsel kevesebbet játszott.

Egyre feljebb jön a tabellán a Paris Saint-Germain, amelynek szurkolói csak azt bánhatják, hogy időnként hazai pályán is szerepelnie kell a csapatnak. A PSG ugyanis a Parc des Princes-stadionban ugyanis tíz meccsből csak hármat tudott megnyerni, idegenben viszont ez már a negyedik diadala volt. A Fernandezek párviadalán (mindkét együttes kispadján ilyen nevű tréner ült, a párizsiaknál Luiz, a Sochaux-nál Jean) a PSG trénere diadalmaskodott, igaz, a meccs meglehetősen sokáig tartott, mivel a második félidőben három áramkimaradás is volt, amely miatt összesen 23 percig állt a játék.

Kapaszkodik felfelé az AS Monaco is, amelynél Didier Deschamps egyre több lehetőséget ad a saját nevelésű fiataloknak. Húzása ismét bejött, mert a nagyhercegség együttesének első gólját a tegnap huszadik születésnapját ünneplő Souleymane Camara szerezte, akinek ez volt az első találata a legjobbak között.

Ajánlat:

A Division I állása és mesterlövészei

Korábban:

Már nem utolsó a Nantes