Társoldalunk:

Vieri viszi az Intert

Christian Vieri tovább folytatta a gólgyártást az Internazionale színeiben, és találatai azt jelentették, hogy a milánói együttes továbbra is az első helyen áll a Serie A-ban. A csapat szurkolóit csak az keseríthette el egy kissé, hogy Ronaldót húzódás miatt le kellett cserélni. Az élcsapatok közül a Juventus és az AC Milan is győzni tudott: előbbi simán, utóbbi pedig kis szerencsével.

Az Inter ellenfele a Piacenza gárdája volt, és az egy szem brazil Matuzalem kivételével csak olasz játékosokból álló vendégcsapat az első félidő végéig jól tartotta magát. Ekkor azonban felgyorsultak az események: előbb a kilépő Ronaldót buktató kapus, Matteo Guardalben kapott piros lapot, a tizenegyest pedig Vieri értékesítette, majd nem sokkal később a kezdőkörben alakultak ki tumultuózus jelenetek, miután Statuto durván beleszállt Ronaldóba. A játékvezető, Braschi "jobb a békesség" alapon gyorsan lefújta a félidőt, de a pályáról lefelé menet Iván Córdoba és Alessandro Lucarelli tovább folytatták a szóváltást, és így mindketten a kiállítás sorsára jutottak.

A második játékrészben tehát tíz milánói játszott kilenc piacenzai ellen, ám az emberhátrány ellenére a vendégek egyenlíteni tudtak, majd miután a Ronaldo kisebb húzódással lesántikált a pályáról (egyelőre nem tudni, hogy milyen komoly a sérülése), a helyére beállt Kallon Vieri passzát követően ismét vezetést szerzett az Internek. Carmine Gautieri azonban megint kiegyenlítette az állást, de végül mégis Milánóban maradt a három pont, köszönhetően Vierinek, aki egy szép lefordulást követően bombázott a kapuba.  A csatár a legutóbbi öt bajnokiján hétszer volt eredményes.

A Juventus Bresciában lépett pályára, ahol utoljára 1969-ben tudott nyerni, és a meccs most sem úgy kezdődött, hogy a torinóiaké lesz a három pont. A hazai gárda ugyanis heves rohamokkal nyitott, és az első öt percben az albán Igli Tare háromszor is gólt szerezhetett volna. Ezzel azonban a Brescia el is lőtte a puskaporát, hiszen ezután már csak a Juve volt a pályán. Fél óra elteltével David Trézéguet fejese megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd két perccel a szünet előtt a francia rendkívül önzetlenül hozta helyzetbe Alessandro del Pierót, aki nem is hibázott. A második játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy a Zebrák még mennyi gólt szereznek, és Ferrara, illetve a kiválóan futballozó Edgar Davids találata jelentett még némi látnivalót.

Az AC Milan már három mérkőzés óta nem tudott nyerni, és most a Hellas Verona ellen sem hiányzott sok ahhoz, hogy ez a negatív széria tovább folytatódjon. Az első félidőben remekül tartották magukat a vendégek, és miután a csereként beállt Ambrosini megszerezte a vezetést a rossoneriknek (a játékos egyénként hosszú sérülése után tért vissza a csapatba), az előrelopakodó Paolo Cannavaro, a válogatott védő, Fabio öccse kiegyenlítette az állást. Tovább romlott a hazaiak helyzete, amikor tíz perccel a vége előtt Rui Costa megsérült, és hordágyon kellett levinni a pályáról, és mivel a Milannak már nem volt cserelehetősége, a hátralévő időt emberhátrányban kellett végigjátszania. Ennek ellenére sikerült megszereznie a győzelmet a román Cosmin Contra távoli bombája révén.

Ajánlat:

A Serie A állása

Korábban: