Vágólapra másolva!
Már a jövő évi első, január 27-én sorra kerülő Bundesliga-fordulóban szeretne visszatérni a térdműtétje után lábadozó Sebastian Deisler. Csapata, a berlini Hertha a 23 éves cseh válogatott Jan Simakért szállt harcba a középpálya erősítése érdekében.

"A téli szünetben egyedül edzem és remélem egy hónap múlva már teljesen egészséges leszek" - mondta a 21 éves német válogatott középpályás, aki az idény végén a Bayern München labdarúgócsapatához szerződik.

Király Gábor és Dárdai Pál csapattársa október 13-án, a Hamburg elleni bajnokin sérült meg. Először úgy tűnt, csak néhány edzést kell kihagynia, később kiderült, hogy operációra van szükség és idén már nem léphet pályára. Az Egyesült Államokba utazott, ahol Richard Steadman térdspecialista műtötte meg, aki korábban Lothar Matthäust, Diego Maradonát, Ronaldót és a teniszező Monica Selest is kezelte.

Bár a Kaiserslautern vezetősége már bejelentette, hogy szerződtették Jan Simakot, a Hannover elnöke szerint azonban, még nem dőlt el: a 23 éves cseh válogatott játékos melyik élvonalbeli német csapatban folytatja pályafutását. A Kaiserslautern mellett ugyanis az éllovas Bayer Leverkusen és a Hertha is érdeklődik iránta, függetlenül attól, hogy szerződése 2005-ig érvényes Hannoverben.

Pavel Zika, a kapós középpályás menedzsere úgy véli, hogy amennyiben védence idény közben távozik, akkor a Kaiserslautern együttesét választja. Andreas Brehme vezetőedző személyesen érdeklődött iránta, ráadásul a klubnak jó tapasztalatai vannak a csehekkel. Jelenleg itt szerepel Vratislav Lokvenc és Petr Gabriel, korábban Pavel Kuka és Miroslav Kadlec számított kulcsjátékosnak. Bárhová is szerződik Simak, a Hannover mindenképpen jó üzletet csinál. A másodosztályban listavezető csapat a szezon előtt 2,5 millió márkáért igazolta le a futballistát, a Kaiserslauten pedig most 15 milliót kínált érte.

Korábban: