Vágólapra másolva!
A Fenerbahce vezetősége menesztette az eredményekkel adós Mustafa Denizli edzőt, Christoph Daum az idény végéig viszont biztosan a Besiktas vezetőedzője marad. Februárban folytatódik a Leeds-drukkerek halálát okozó Galatsaray-szurkolók késelési ügye a bíróságon. 

A török bajnok trénerének azért kellett távoznia, mert együttesével nem tudta hozni az elvárt eredményeket. A Fenerbahce az első körben búcsúzott a Bajnokok Ligája-sorozattól, és kiesett a Török Kupából is. Az utóbbi időben már a hazai pontvadászatban is gyengélkedett, annak ellenére, hogy egyelőre a harmadik helyen áll. A múlt hétvégén meglepetésre vereséget (2-1) szenvedett a középmezőnyhöz tartozó Diyarbakir otthonában.

Denizlit ettől függetlenül sokan a legjobb török edzőnek tartják, főleg azután, hogy a válogatottat a negyeddöntőbe vezette a tavalyi Európa-bajnokságon. Utódját egyelőre nem nevezték ki.

A kokainügye miatt pereskedő Daum viszont a Besiktasnál marad. "Korábban úgy nyilatkoztam, hogy sok utazás miatt karácsonykor végleg hazatérek, de meggondoltam magam. A fő ok, hogy nagyon jól érzem magam Törökországban" - mondta.

A 48 éves német edző - aki a vád szerint 63 alkalommal fogyasztott kokaint - minden hónapban legalább egyszer köteles megjelenni a koblenzi bíróságon zajló tárgyalásán. A tréner "ingázása" nem látszik meg a Besiktas teljesítményén: az isztambuli együttes szerezte ebben az idényben a legtöbb gólt (42), és 33 pontjával a tabella harmadik helyén áll a Galatasaray (35 pont) és a Fenerbahce (34) mögött.

Az isztambuli bíróság februárban foglalkozik legközelebb a tavaly áprilisi, késeléses gyilkossággal gyanúsított 20 török labdarúgó szurkoló ügyével. Az újabb halasztásra azután került sor, hogy hárman nem jelentek meg a hétfői meghallgatáson. Az elnök február 11-re tűzte ki a vádbeszéd megtartását, ami azt jelenti, hogy azt követően az ítélet is megszülethet a tavaly május óta tartó perben.

A 2000. április 6-án lejátszott Galatasaray-Leeds United UEFA Kupa-mérkőzés előestéjén a házigazdák hívei összecsaptak a vendégek szimpatizánsaival Isztambul belvárosában. Az incidens során két brit, a 40 éves Kevin Speight és a 35 éves Christopher Loftus belehalt szúrt sérüléseibe. A bíróság korábbi döntése alapján Ali Umit Demir előzetes letartóztatásban van, a többiek szabadlábon várják a jogi procedúra befejezését.