Társoldalunk:

A nap játékosa: Szinisa Mihajlovics (Fiorentina)

A firenzei együttes meglehetősen kényes szituációban van, hiszen jelenleg kieső helyen áll a Serie A-ban és az együttes pénzügyi helyzete sem éppen a legjobb. A violák így új játékosokat sem nagyon tudtak igazolni, de most sikerült megegyezniük a Lazióval Szinisa Mihajlovics kapcsán, s így szinte ingyen megkapják a római klub jugoszláv védőjét.

Fotó: Reuters
Mihajlovics az egyetlen labda-rúgó a Serie A-ban, aki sza-badrúgásból ért el mester-hármast
Mihajlovics Vukovárban látta meg a napvilágot 1969. február 20-án, első egyesülete pedig az újvidéki Vojvodina volt. Ekkoriban még középpályásként futballozott és nagy szerepe volt abban, hogy a Vojvodina 1989-ben bajnoki címet szerzett. A következő szezonban a BEK-ben a Honvéd ellen is pályára lépett, de a magyar csapat elbúcsúztatta a jugoszlávokat a kupából. Ebben az idényben Mihajlovics a jugoszláv bajnokságban tizenegy gólt rúgott, és ez elég ajánlólevél volt ahhoz, hogy a Crvena Zvezda leigazolja.

A belgrádi egyesülettel 1991-ben előbb BEK-et, majd Világkupát nyert, és a jugoszláv válogatottnak is stabil tagja lett, így csak idő kérdése volt, hogy mikor igazol külföldre. Erre 1992-ben került sor, amikor az AS Roma vette meg. A fővárosban két szezont töltött el, majd a Sampdoria játékosa lett, ahol további négy szezonon keresztül futballozott. 1998 nyarán a Lazióba szerződött, s itt a tréner, Sven-Göran Eriksson középhátvédet faragott belőle.

Mindezek ellenére rendkívül gólerős maradt, hiszen találatainak többségét korábban is főleg szabadrúgásokból szerezte. Ő az egyetlen labdarúgó a Serie A-ban, aki mesterhármast ért el - szabadrúgásból. Meglehetősen "nehéz" emberként jegyzik, az egyik Arsenal elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen rasszista megjegyzéseket tett Patrick Vieirára, egy alkalommal pedig az edzésen kis híján összeverekedett csapattársával, Francesco Colonnésével. Ugyanakkor nincsen híján az önbizalomnak sem, hiszen egy alkalommal kijelentette, hogy ő minden idők legjobb szabadrúgáslövője. Ezt mostantól a Fiorentinában bizonyíthatja, hiszen a firenzeiek potom áron, mindössze 300 ezer fontért (117 millió forint) szerezték meg a Laziótól.

Ajánlat:

Korábban:

A nap játékosa 12.28-án: Joseph-Desiré Job (FC Metz)