Vágólapra másolva!
A Bundesliga őszi szezonjának egyik legnagyobb meglepetése a Werder Bremen remek szereplése volt, a brémaiak a harmadik helyen várhatják a bajnokság folytatását. Az ősz folyamán a csapat egyik legjobb játékosa a középpályás Thorsten Frings volt. Nem csoda, hogy a focistáért majd' az összes német élcsapat bejelentkezett, sőt a hírek szerint az Arsenal is vinné.

Frings öt évvel ezelőtt az Alemannia Aachen gárdájától igazolt a Werderbe, és akkoriban még csatárnak számított, de a Brémánál hamar védekező középpályást neveltek belőle. Az elmúlt években legtöbbször a középpálya jobb oldalán szerepelt, de az ősszel többször is középső középpályásként vetették be, ahol szintén remek teljesítményt nyújtott. Olyannyira, hogy felkeltette más egyesületek figyelmét.

Noha Frings szerződése 2003-ban jár le Brémában, és a klub természetesen új kontraktust ajánlott fel neki - sokkal kedvezőbb kondíciókkal-, a játékos azonban úgy érzi, hogy egy nevesebb gárdából sokkal több esélye lenne bekerülni a nemzeti tizenegybe. "Úgy gondolom, hogy a Bundesligában nincsen jobb középpályás nálam. Természetesen sok minden függ a pillanatnyi formától, de szerintem vagyok olyan szinten, mint Sebastian Kehl, Michael Ballack vagy Sebastien Deisler. Ha a szövetségi kapitány, Rudi Völler helyében lennék, akkor biztosan meghívnám magamat a Nationalelfbe. Azt hiszem, csak azért hiányoztam a keretből, mert a Werdernek nem olyan erős a lobbija a szövetségen belül. Az elmúlt öt évben csak egy trófeát nyert a klub, szóval a Leverkusen, a Dortmund vagy éppen a Bayern nagyobb lehetőséget jelentene a számomra a válogatottba való kerüléshez" - állította Frings, aki a zuhanyhíradó szerint a múlt héten már találkozott is a Leverkusen menedzserével, Rainer Calmunddal.

A gyógyszergyáriaknak a nyáron nagy szükségük lehet egy jó középpályásra, hiszen Michael Ballackot a Bayern elcsábította. Könnyen lehet azonban, hogy Frings inkább Anglia felé veszi az irányt, hiszen állítólag az Ágyúsok felvették a kapcsolatot a focista menedzserével, Norbert Pflippennel. Való igaz, Frings játékstílusa (a középpályás rendkívül nagy munkabírású, jó rugótechnikával rendelkezik, de nem egy labdazsonglőr) remekül illik az angol futballba, így nem elképzelhetetlen, hogy Lisztes jelenlegi csapattársát a nyártól a Premier League-ben láthatjuk majd.

Korábban:

Ajánlat: