Társoldalunk:

A hét világválogatottja (december 24-30.)

Jerzy Dudek (lengyel, Liverpool FC): a Vörösök számára a december nem sikerült valami jól, hiszen a Premier League-ben legutóbbi öt meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni. A West Ham elleni találkozón is mindössze egy döntetlenre voltak képesek, és ha kapusuk, Dudek nem mutat be néhány bravúros védést, akkor valószínűleg vereséggel távoztak volna az Upton Parkból.
Sebastian Schemmel (francia, West Ham United): a Kalapácsosok gárdája sokat javított a helyzetén az ünnepek alatt, hiszen két mérkőzésen négy pontot is szerzett. Előbb a Derby Countyt páholták el 4-0-ra, majd a Liverpool ellen értek el értékes döntetlent. A francia jobbhátvéd, Schemmel mindkét meccsen remekül futballozott, ráadásul a Derby ellen gólt is szerzett. William Gallas (francia, Chelsea FC): a Kékek az utóbbi időben egyre jobban szerepelnek, és kezdenek feljönni a tabellán. Múlt heti sorsolásuk nem volt valami könnyű, hiszen két rangadót is kellett játszaniuk, amelyek közül az Arsenal ellenit elveszítették, de a Newcastle-t sikerült megverniük, köszönhetően nem kis részben a nyáron igazolt francia középhátvédnek, William Gallasnak. Sol Campbell (angol, Arsenal FC): az Ágyúsok szurkolói között nem kis megrökönyödést keltett a nyáron, hogy a klub a fő riválistól, a Tottenhamtől igazolt új játékost Campbell személyében. A válogatott védő eleinte nem találta a helyét, de már biztos csapattag lett az Arsenalban, és a Chelsea elleni rangadón megszerezte első gólját a piros-fehérek színeiben. Ashley Cole (angol, Arsenal FC): az Arsenal hosszú idő után ismét az angol tabella élére került, köszönhetően a Newcastle elleni rangadón aratott győzelemnek. A Szarkák ellen a győztes találatot a balhátvéd, Ashley Cole szerezte, aki mára már az egyik legbiztosabb csapattag az Ágyúsoknál, sőt, az angol válogatottból is kihagyhatatlan.
George Finidi (nigériai, Ipswich Town): az elmúlt szezonban az Ipswich nagy meglepetést okozott előkelő helyezésével, a jelenlegi szezonban azonban kevésbé megy a csapatnak. Az ünnepek alatt azért javított valamelyest a helyzetén a gárda két győzelemmel, amelyekből a nyáron igazolt Finidi gólpasszok egész sorával vette ki a részét. A nigériai középpályás gyorsan a szurkolók kedvence lett a Portman Roadon. Francisco Javier Farinós (spanyol, Internazionale): a brit bajnokságokon kívül más pontvadászatokban nem rendeztek fordulót Európában, Spanyolországban azonban a különféle tartományi válogatottak hagyomány szerint pályára léptek. Valencia együttese Litvániát fogadta, és a 4-1-es győzelemből az Inter középpályása, Farinós mesterhármassal vette ki a részét. Robert Pires (francia, Arsenal): az Ágyúsok két győzelmet szereztek az ünnepek alatt, de mindkét alkalommal csak kínkeservesen szerezték meg a három pontot. A Middlesbrough ellen a francia Pires volt az, aki remekbeszabott egyenlítő találatával felrázta az együttest, de a gall középpályás egyébként is kimagaslóan futballozott a találkozón. Ryan Giggs (walesi, Manchester United): a Vörös Ördögök korábbi gyengélkedésük után egyre inkább kezdenek magukhoz térni, és legutóbbi öt bajnokijukat egyaránt megnyerték. A legutóbbi két győzelemhez Ryan Giggs elengedhetetlen volt: a walesi balszélső a MU két meccsen szerzett mind az öt góljában szerepet vállalt: hármat maga ért el, kettőt pedig előkészített.
Eidur Gudjohnsen (izlandi, Chelsea FC): a londoni gárda nem akármilyen csatársorral rendelkezik, hiszen az olasz Gianfranco Zola nem fér be a kezdő tizenegybe, az izlandi Gudjohnsen ugyanis kiszorította onnan. Az északi futballista a Newcastle ellen kétszer volt eredményes, és ezzel tulajdonképpen egymaga nyerte meg a meccset a Kékeknek. Robbie Fowler (angol, Leeds United): a támadó számára valósággal új élet kezdődött egy hónappal ezelőtt, amikor otthagyta nevelőegyesületét, a Liverpoolt a Leeds United kedvéért. Az első meccseken még nem tudott tökéletesen beilleszkedni a gárdába, de a karácsonyi fordulóban a Bolton ellen mesterhármassal jelezte, hogy nem felejtette el a gólszerzés tudományát.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja december 17-24.