Vágólapra másolva!
A Southampton együttese az elmúlt években szinte mindig a kiesés ellen küzdött a Premier League-ben, nincsen ez másként a jelenlegi idényben sem. A Szentek azonban híresek voltak arról, hogy a nagycsapatok ellen mindig felszívják magukat, és a nehezebb ellenfelekkel szemben több pontot szereznek, mint közvetlen vetélytársaik ellen. Ennek legutóbb a Chelsea látta kárát, amelyet az együttes 4-2-re vert James Beattie két góljának köszönhetően.

Fotó: Reuters
Beattie megmutatta

Amikor a Rovers 1998 nyarán megvette a Southamptontól a fiatal Kevin Daviest, érezte, hogy még a korábbinál is kevesebb lehetőség vár rá, ezért elfogadta a Szentek ajánlatát. Ezzel mind ő, mind a csapat jól járt, hiszen az 1998-99-es bajnokságban öt gólt szerzett, és ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az együttes bennmaradt az élvonalban. Nem véletlen, hogy abban az idényben a Szentek szurkolói az év játékosának választották. A következő bajnokságban már nem ment ilyen jól neki, igaz, sérülések is hátráltatták - mindössze 17 alkalommal lépett pályára és gólt sem rúgott.

A legutóbbi pontvadászatban azonban megint alaposan ktiett magáért: a 12. és a 22. forduló között, azaz tíz meccsen tíz gólt szerzett (ebből kettőt a Chelsea ellen), amivel házi gólkirály lett. A jelenlegi idényben sem megy neki rosszul a játék, hiszen a Kékek elleni mérkőzés előtt hat gól állt a neve mellett, amit a Stamford Bridge-n újabb kettővel gyarapítani tudott.