Társoldalunk:

Penksa a Ferencváros legújabb kiszemeltje

Nem titok: már fél éve erőteljes anyagi gondok terhelik a Dunaferr labdarúgó-csapatát, ezért is tekinthető bravúrnak, hogy az újvárosiak bronzérmes pozícióban telelhetnek. A játékosoknak hónapok óta komoly összegekkel tartoznak a klubnál, mivel a támogatás mértéke a névadó főszponzor részéről alaposan megcsappant.

Fotó: SZTÁR Sport
Penksa (balra) és Kriston hamarosan egy csapatban rúghatják a labdát
Így aztán nem meglepő, hogy igencsak kapósak a Dunaferr futballistái, főként azok, akiknek a szerződése nyáron lejár, ezáltal olcsóbban megszerezhetők, feltéve ha addig a Dunaferr nem adja el játékosait, elvégre ez esetben még annyit kérhetnek, értük amennyit akarnak. Marek Penksának, az újvárosiak szlovák légiósának például a Ferencváros tett ajánlatot, sőt információnk szerint az előszerződést is hamarosan megköthetik. De a fentiek ismeretében az sem kizárt, hogy már a télen az Üllői útra költözik a Bundesligát, többek között az Eintracht Frankfurtot is megjárt bal oldali csatár-középpályás.

Mindezek után megkerestük Szeiler Józsefet, az FTC labdarúgóinak ügyvezetőjét, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta értesülésünket, s csak ennyit mondott: "Amíg nem konkretizálódnak erősítési terveink, addig egyetlen esetben sem szeretnénk ezekről nyilatkozni."

A másik fél, azaz a Dunaferr részéről a leginkább érintett vezetőedzőt, Egervári Sándort faggattuk, hiszen amennyiben több alapemberét is elveszíti az együttes, nemhogy a nemzetközi kupaszereplés, de még az első hatba kerülés is veszélybe kerülhet. A rutinos tréner érdeklődésünkre röviden így reagált Penksa-ügyben: "Tény, két éve kurrensé váltak a Dunaferr labdarúgói, ráadásul Penksa meghatározó játékosa a csapatnak, s méltán került be az ősz tizenegyébe is. Továbbá - ha jól tudom - nyáron neki is lejár a szerződése, márpedig manapság ahol jobb feltételeket kínálnak, a játékosok azt fogadják el."

Ide kivánkozik még, hogy Rabóczki Balázs, a Dunaferr kapusa a napokban a svéd Norrköppinghez szerződött, vagyis a remek hálóőr távozásával kezdődött meg az újvárosi játékoskiáramlás. Utóbbi kontraktussal Rabóczki és a klub is jól járt, igaz, a jelenleginél jobb feltételekkel is el lehetett volna adni a válogatottnál is számításba vett kapust.

Ajánlat:

Bánki József