Vágólapra másolva!
A Leicester Citynek nem nagyon megy a bajnokságban, hiszen a csapat az utolsó helyet foglalja el, de az FA-kupában azért így is továbbjutott az együttes a negyedik fordulóba. A Rókák a győzelmet elsősorban csatáruknak, Jamie Scowcroftnak köszönhették, aki most a Mansfield Town elleni kupameccsen két gólt szerzett, azaz éppen annyit, amennyit ebben az idényben eddig összesen.

Fotó: Reuters
Ebben a szezonban négyszer ünnepelhette góljait Scowcroft

Időközben az Ipswichben is beküzdötte magát a kezdő tizenegybe, az 1996-97-es idényben például negyvenegy meccsen szerepelt, a gólszerzés azonban csak 1998 után ment neki igazán: ekkor két egymást követő szezonban tizenhárom találatig jutott. Kétezer nyarán a klub feljutott a legjobbak közé, a Premier League-ben azonban már nem ment neki olyan jól a játék: noha a legutóbbi idényben harmincnégy mérkőzésen lépett pályára, mindössze kétszer vette be az ellenfelek hálóját.

Egykori mestere, Peter Taylor azonban nem feledkezett meg róla, és így tavaly nyáron hárommillió fontért leigazolta őt klubjához, a Leicester Cityhez. Scowcroft azonban a Rókáknál sem nagyon találta góllövő cipőjét, és miután Taylor menesztették, sokan azt gondolták, hogy hamarosan a Leicesteről is távozni fog. A csatár azonban maradt, s gólokkal bizonyított: a bajnokságban kétszer volt eredményes, most pedig az FA-kupában egymaga a negyedik fordulóba lőtte a csapatot.