Vágólapra másolva!
A hét végi angol bajnoki szünetet kihasználva megrendezték az FA-kupa harmadik fordulóját, ahol végre bekapcsolódhattak az élvonalbeli klubok is, ám közülük a Derby County, a Sunderland, az Aston Villa és a Leeds United már el is búcsúzott a világ legrangosabb kupasorozatától. Utóbbi mérkőzést ráadásul botrányok is tarkították.

Az FA-kupa harmadik fordulójában a Leeds United a harmadosztályú, walesi Cardifftól kapott ki 2-1-re, ennek ellenére a hazai közönség okozott balhét. A leedsi gólt követően a játékvezetőt érmével, a vendégjátékosokat apró likőrös üvegekkel dobálták meg a lelátóról.

A találkozó lefújása után pedig a pályára rohanva éltették a győzelmet, és csupán a kutyás rendőrök tudtak rendet teremteni. Az angol szövetség azonnali vizsgálatot rendelt el, a rendőrség négy bajkeverőt már le is tartóztatott.

David O'Leary, a Leeds menedzsere szigorú vizsgálatot sürget az ügyben: "Remélem, az FA komolyan megvizsgálja a tényeket, mert az nem normális, ha egész találkozó során likőrös üvegek garmadája záporozik a labdarúgók felé. Ilyen nem történhetne meg."

Annak ellenére, hogy még nem minden párharcban dőlt el a továbbjutás, a szövetség megejtette a negyedik forduló sorsolását is. Az már biztos, hogy újabb szuperrangadóra kerül sor, hiszen az Arsenal a címvédő Liverpoolt fogadja majd a Highburyben.

A 4. forduló párosítása:
Brighton vagy Preston - Sheffield United
Rotherham vagy Southampton - Crewe vagy Sheffield Wednesday
Charlton Athletic - Walsall or Bradford
Southend United vagy Tranmere - Cardiff
Gillingham - Bristol Rovers
Grimsby vagy York - Wycombe vagy Fulham
Darlington vagy Peterborough - Newcastle
Coventry vagy Tottenham - Stockport vagy Bolton
Norwich vagy Chelsea - West Ham United
Milwall - Barnsley vagy Blackburn
Cheltenham - Burnley
Everton - Leyton Orient
West Bromwich Albion - Leicester City
Wimbledon vagy Middlesbrough - Manchester United
Ipswich Town - Manchester City
Arsenal - Liverpool

Pincési László

Korábban: