Vágólapra másolva!
Az új edzővel, azaz Dajka Lászlóval, ám egyelőre új igazolások nélkül kezdte meg a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására a DVSC futballcsapata.

A debreceniek ismerkedés gyanánt egy könnyű erdei futáson vettek részt, majd a közös ebédet követően mindenki mehetett haza. Nem lesz azonban mindig ilyen jó dolguk a piros-fehéreknek, ugyanis a holnapi budapesti orvosi vizsgálat után már keményebb terhelésre számíthatnak.

Dajka László elmondta: a keret nem rossz, de néhány helyen azért erősítésre szorulna. "Az igazolási tervek még gyermekcipőben járnak, ezért nevekkel nem szolgálhatok. Legfeljebb három labdarúgó szerződtetéséről lehet szó, de csakis akkor, ha ezek a játékosok meghatározói lehetnek a csapatnak, perememberekre nincs szükség. Leginkább a védelmet kellene megerősíteni, érkeznek majd többen is próbajátékra. Van jelentkező a középpályára is, sőt Grúziából egy csatárt is várunk a napokban." - taglalta a lehetőségeket a tréner.

A DVSC a héten a hortobágyi Epona Lovasfaluban napi egy edzéssel készül a szombati, nyíregyházi teremtornára. A hónap végéig többnyire Debrecenben edz majd a társaság, január 20-a körül pedig már előkészületi meccsek is szerepelnek a programban. Február 10-étől egy hétig Cipruson edzőtáborozik az együttes, ahol várhatóan négy igen erős ellenféllel mérkőznek meg Böőrék. (A középpályás egyébként vasárnap újabb három évre szóló megállapodást kötött jelenlegi kenyéradójával, így elhárult az a veszély, hogy egy eseteleges külföldi szerződés esetén a klub nem részesülne az átigazolásból).

A hazaérkezés után következhet az igazi formába hozás, március 2-án pedig a Győr elleni bajnoki rajt. A célokkal kapcsolatban Dajka László kifejtette: természetesen szeretnék kiharcolni a legjobb hatba kerülést, de ez már nem csak rajtuk múlik, ehhez a vetélytársak botlásaira, illetve a Loki bravúrjaira is szükség lenne. "Megteszünk mindent a hatba kerülésért, de ha ez nem jön össze, szerintem nem történik tragédia. Nekem az a feladatom, hogy két év múlva ütőképes, nemzetközi porondon szereplő együttese legyen a városnak. Persze az elkezdett munka részeredményeit már tavasszal szeretném viszontlátni." - hangsúlyozta Dajka László.

Korábban: