Társoldalunk:

Ayala csillagászati összegért költözhet Manchesterbe

A Manchester United 10,5 millió fontért (négymilliárd forint) le kívánja igazolni Roberto Ayalát, a Valencia 28 éves argentin védőjét. Alex Ferguson azért akarja megerősíteni a MU védelmet, mert a Stam-Blanc csere óta túl sok gólt kap a csapat. 

Az angol válogatott is örülne, ha "hazai pályán" tesztelhetné az argentint
A spanyol Marca szerint Alex Ferguson elégedetlen csapata védelmével, ami nem is csoda, hiszen bár a rossz idénykezdet ellenére már második az angol bajnokságban a MU, ám huszonegy meccsen harmincegy gólt kapott, s ezzel a Premier League húsz csapatából a hatodik leggyengébb védelemmel rendelkezik.

Az angol bajnokcsapat hivatalos honlapja arról számol be, hogy a Valencia - amely 2,2 millió fontért (835 millió forint) vette meg Ayalát még 2000-ben a Milantól - kevesli az angolok által felkínált összeget. A tavalyi és tavalyelőtti Bajnokok Ligája-döntős csapat a manutd.com szerint hihetetlenül hangzó, 23 millió fontért (8,7 milliárd forint) adná csak el az előző BL-idény legjobb védőjének választott játékost.

A Vörös Ördögök védelme a szakemberek szerint Stam távozása óta gyengült meg, Laurent Blanc nem pótolja megfelelően a holland bekket, s igaz, a fiatal Wes Brown és John O'Shea javuló formát mutat, még így is sok gólt kapott az utóbbi időben a Manchester.

Bár a Ferguson-legénység támadósora a legjobb a szigetországban - már ötvenegy gólnál tartanak a Premier League-ben van Nistelrooy-ék -, Andy Cole eladásával immár "nincs elég cserecsatáruk", s ezért igazolnák le a West Ham olasz támadóját, a már kissé idősödő, harminchárom éves Paolo Di Caniót. A Kalapácsosok is többet akarnak az angolok első, kétmillió fontos (760 millió forint) ajánlatától: valószínűleg hárommillió fontért (1,1 milliárd forint) igazolhat csak Di Canio Manchesterbe.

Korábban:

Di Canio pótolhatja Andy Cole-t Manchesterben

Juha