Vágólapra másolva!
A francia játékospiac egyik legkeresettebb játékosa az idén a SAOS Troyes fiatal középpályása, Jérome Rothen volt, akit a gall élcsapatokon kívül az Arsenal is szeretett volna megszerezni. Sokáig úgy tűnt, hogy a focista a bajnoki címvédő, ám kieséssel küszködő FC Nantes-ba igazol, ám végül úgy döntött, hogy mégis inkább az AS Monaco ajánlatát fogadja el.

A bal oldali középpályás az előző idényben mutatkozott be az élvonalban a Troyes színeiben, és bár megbízható teljesítmény nyújtott (harminc találkozón lépett pályára, és négy gólt szerzett), igazából nem ekkor futott be, hanem a nyáron, amikor a klub az Intertotó-kupában szerepelt.

A Troyes a sorozatban a Newcastle Unitedet is kiütötte, és kvalifikálta magát az UEFA-kupába, ahol végül a Leeds United állította meg a menetelesét. Rothen a nemzetközi találkozókon kiemelkedően futballozott, és ekkor figyeltek fel rá, elsősorban a francia élklubok, de Angliában sem mentek el remek játéka mellett.

A hírek szerint az Arsenal, a PSG, és a Girondins Bordeaux is szerette volna megvenni, azonban még az sem volt biztos, hogy még a szezon közben elhagyja klubját. Szerződése értelmében az idény végén mindössze kétmillió fontért távozhat a Troyes-tól, de az egyesület úgy döntött, hogy még több pénzt szeretne kapni érte, ezért már most "áruba bocsátotta".

Sokáig úgy tűnt, hogy a Kanárik lesznek a nyertesek az érte folytatott versenyfutásban, ám Rothen nem akarta megkockáztatni, hogy a nyáron kiessen a legjobbak közül, és inkább az AS Monaco ajánlatát fogadta el.

Ezzel a Troyes is jobban járt, hiszen egyrészt 2,5 millió fontot kapott a focistáért, de emellett még a nagyhercegség csapatának fiatal játékosát, Nicolas Bonnal-t is a soraiban tudhatja. Az egykori utánpótlás-válogatott középpályás ebben a szezonban csak elvétve lépett pályára, mivel összekülönbözött a trénerrel, Didier Deschamps-pal, és örömmel vette a lehetőséget. Úgy tűnik tehát, hogy a transzferrel mindenki jól járt.