Vágólapra másolva!
Noha a Hellas Verona végül vesztesen távozott a római Stadio Olimpicóból, a játékosok egyáltalán nem szégyenkezhettek, hiszen nagy csatára késztették a listavezetőt. Különösen a román Mutu lehetett elégedett teljesítményével, hiszen két gólt szerzett.

Mutu a romániai Pitestiben látta meg a napvilágot 1979. január 8-án, és a helyi Arges Dacia Pitestiben kezdte pályafutását. Alig múlt tizennyolc esztendős, amikor bemutatkozhatott a román élvonalban, hiszen az 1996-97-es idényben már hat találkozón lépett pályára.

A következő idényben több lehetőséget kapott, összesen 21 meccsen szerepelt, és négy gólt ért el. Erre természetesen felfigyeltek a fővárosban is, és 1998 nyarán a Dinamo Bucuresti vette meg. Bukarestben első idényében többnyire csak csere volt, de azért négy gólra így is futotta erejéből. Igazából az 1999-2000-es bajnokságban ismerte meg nevét a közvélemény, amikor is fél szezon alatt, azaz 18 összecsapáson 18 gólt ért el. Ennek külföldön is híre ment, és a fiatal tehetségeket mindig előszeretettel leigazoló olasz Internazionale 2000 januárjában egymillió fontért megvette Adriant.

A Serie A-ban 2000. január 6-án mutatkozott be a Perugia ellen, és a szezon hátralévő részében tíz mérkőzésen szerepelt. Bekerült a román válogatottba is, és ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon. Ezt követően az Inter kölcsönadta őt a Hellas Veronának, amelynek színeiben az előző idényben négyszer volt eredményes. A jelenlegi szezonban is jól megy neki a játék, az AS Roma elleni duplájával már öt találatnál tart.

Korábban: