Vágólapra másolva!
Úgy látszik, végre eldőlt, hogy a szezon hátralévő részében, de legalábbis a következő meccseken ki irányítja a Fiorentina együttesét. Roberto Mancini lemondását követően a hét végén a pályaedző, Luciano Chiarugi ült a kispadon, majd a violák szakmai igazgatójukat, Ottavio Bianchit kérték fel a vezetőedzői posztra, aki előbb igent, majd nemet mondott, ám végül mégis elfogadta a felkérést.

A nyár óta a firenzeiek szakmai vezetőségébe tartozó Bianchit rögtön Mancini távozását követően, azaz már pénteken felkérték arra, hogy üljön le a csapat kispadjára, és ő akkor ugyan elfogadta a felkérést, de kijelentette, hogy a hét végi bajnokin még Chiarugi vezesse a csapatot, hiszen ilyen rövid idő alatt ő a játékosokat még csak megismerni sem tudná.

Így is történt, és a violák meglepően jó eredményt értek el, hiszen az idény meglepetéscsapata, a Chievo Verona otthonában szereztek pontot. Erre aztán Bianchi meggondolta magát, mivel úgy érezte: ez az eredmény azt mutatja, hogy Chiarugi is képes ellátni a feladatot, és ő inkább megmarad szakmai igazgatónak. Ez az állapot azonban csak egy napig tartott, hétfőn ugyanis Bianchit mégis csak kinevezték a violák szakvezetőjének.

"A legfontosabb és egyetlen feladatunk a bennmaradás. A legnagyobb ellenségünk az idő, hiszen a bajnokságnak már több mint a fele eltelt, és így minden segítségre szükségünk van" - hangzott Bianchi első nyilatkozata a Fiorentina edzőjeként.

A szakember számára nem ismeretlen a Serie A, hiszen korábban éveken keresztül dolgozott az olasz élvonalban, nem is akárhogyan: a Maradona nevével fémjelzett Napolival 1987-ben bajnoki címet és olasz kupát, két évvel később UEFA-kupát nyert, és az AS Romával is elhódította a Coppa Itáliát. Utoljára azonban 1996-ban ült a kispadon, amikor is az Internazionalét irányította, azóta a szövetség alkalmazottjaként dolgozott az utánpótlás mellett, majd a nyártól a Fiorentina szakmai igazgatója volt.

Elmondása szerint amolyan angol típusú menedzserként szeretne dolgozni, vagyis az edzések vezetését meghagyja a szakmai stábra, jelen esetben Chiarugira és segítőjére, Casatira, de ő dönt a taktika és az összeállítás kérdésében.