Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) fellebbviteli bizottsága péntek délelőtti ülésén az újabb tanúkihallgatásokat követően sem hozott döntést Reszeli Soós István ügyében. A testület a tervek szerint a következő ülésén, február 1-jén határoz a szakember sorsáról.

Reszeli a bírói jelentés alapján még a Sopron vezetőedzőjeként november 3-án, a Vasas elleni bajnoki mérkőzésen meglökte a tartalék játékvezetőt, az MLL fegyelmi bizottsága ezért március 4-ig minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta. A soproni klub vezetői ezután menesztették a trénert, aki fellebbezést nyújtott be büntetése ellen.

"Az ominózus Sopron-Vasas meccs játékvezető ellenőrét, az egykori bírót, Molnár Lászlót hallgatta meg a testület, s ő legnagyobb meglepetésemre kijelentette, hogy látta, amint meglököm a negyedik játékvezetőt" - idézte fel a pénteki tárgyaláson elhangzottakat Reszeli. "Azért csodálkozom ezen, mert az ellenőri jelentésben is az állt, hogy a játékvezetők elmondása alapján jelezte az esetet Molnár László, most viszont már kategorikusan állítja, hogy látta is azt. Így aztán újabb tárgyalásra lesz szükség, no meg szembesítésre is, azaz Ábrahám Attila, a meccs játékvezetőjének ismételt tanúskodása következhet. Vitathatatlan, hogy a fellebbviteli bizottság tényleg körültekintően akar eljárni az ügyben, ettől függetlenül számomra rendkívül idegesítő ez a hercehurca. Az MLL hozott ugyan egy határozatot, hogy amennyiben nem találnak vétkesnek, a soproni klubnak ki kell fizetnie a járandóságomat, de ezzel mintha összemosták volna a két ügyet. S mi van akkor, ha nincs más jövedelmem, és az említett pénz híján nem tudom eltartani a családomat? Ráadásul a liga akár utasíthatná is a Sopront a kifizetésre. Számomra nem azért fontos a rehabilitáció, mert e nélkül nem tudnék elszerződni más csapathoz, hiszen bár vannak ajánlataim, úgy döntöttem, nyárig semmiképpen sem edzősködöm, hanem elsősorban erkölcsileg ragaszkodom a nevem tisztázásához."