Vágólapra másolva!
Újra a Parma csapatát hazai pályán biztosan legyőző Internazionale vezet az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miután a címvédő AS Roma az Udinese vendégeként csak döntetlent ért el. Simán verte az Atalantát a Juventus, Bolognában kikapott a Chievo, s alaposan leszakadt az Inter, Roma, Juve triótól. Megsérült Crespo.

Az éllovas hármas óriási iramot diktál, mindnyájuk rég nem kapott ki, sőt mostanság majd' mindig nyer. A bajnoki címvédő AS Roma sorozata a leghosszabb, a karmester Tottit sárga lapjai miatt nélkülöző Farkasokon ezúttal is a visszatérő Batistuta segített. Az argentin csatár egy hete győztes gólt lőtt a Verona ellen, ezúttal pedig - szintén a mérkőzés hajrájában - egy pontot érő találatot szerzett. A veretlenség megőrzéséhez kellett, hogy 1-1 után Antonioli megfogja Muzzi büntetőjét (A Zebrák kiszemeltje rövid időn belül második tizenegyesét rontotta, legutóbb éppen a Juve ellen).

Manfredini is büntetőt hibázott (Bolognában, az első félidő végén), Colucci Veronában szintén, míg azonban utóbbinak a végeredmény szempontjából nem lett nagy jelentőssége, hiszen így is nyertek a hazaiak, a Chievo vendégjátéka másképp is alakulhatott volna. Az újonc viszont kikapott, s ezzel lemaradt, igaz, az elmaradt Lazio elleni derbije révén egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál (pótlás január 30-án).

Sensini öngóljával és Vieri szezonbéli 13. találatával (amellyel utolérte a mesterlövész Hubnert) az Inter biztosan tartotta otthon a három pontot, egyre mélyebben a Parma - ahogy a Baggio nélkül szenvedő, otthon a Torinótól is zakózó Brescia is. Vieri és Hubner (Piacenza) mellett Trezeguet is bejelentkezett a gólkirályi címért, az Atalantának kettőt lőtt a francia, szintén 13-nál jár - a Juve meg csak nem akar leszakadni (és ugye pár napja a kupából is kiverte a bergamóiakat).

Római győzelemnek is örülhettek a fővárosiak - a Lazio az Olimpicóban kiütötte a Perugiát. Kevésbé örvendetes, hogy combsérülést szenvedett Hernán Crespo. A római együttes argentin légiósa legalább három hétig nem léphet pályára.

A Lecce nem bírt a Piacenzával, bajban lehet, ha nem tudja hozni az ilyen "hatpontos" alsóhóházi rangadókat.

Firenzében ikszelt a Milan, Sevcsenko a fordulóhoz illően (a 70. percben, Milan-vezetésnél) tizenegyest vétett, Adriano révén pedig a Fior a 90. percben büntetett, azaz egyenlített.

Az Internazonale-Parma találkozón két vendégszurkolót letartóztatottak, további 12 ellen pedig eljárás indul, mert zászlókat és vizes palackokat dobáltak. Az incidens során több rendőr könnyebben megsebesült.

Serie A, 19. forduló:
Bologna - Chievo 3-1 (1-0)
gól:
Zauli (40., 90.), Cruz (70.), illetve Beghetto (73.)
kiállítva: D'Anna (57., Chievo)

Internazionale - Parma 2-0 (1-0)
gól:
Sensini (4., öngól), Vieri (83.)

Juventus - Atalanta 3-0 (2-0)
gól:
Tacchinardi (34.), Trezeguet (39., 73.)

Lazio - Perugia 5-0 (2-0)
gól:
F. Inzaghi (9.), Lopez (33.), Fiore (51.), Stankovic (58.), Negro (63.)

Lecce - Piacenza 0-0

Udinese - AS Roma 1-1 (0-0)
gól:
Di Michele (48.), illetve Batistuta (82.)

Verona - Venezia 1-0 (1-0)
gól:
Oddo (15.)

Fiorentina - Milan 1-1 (0-0)
gól:
Adriano (90.), illetve Jose Mari (52.)
kiállítva: Gattuso (75., - Milan)

szombaton játszották:
Brescia -Torino 1-2 (0-0)
gól:
Yllana (52.), illetve Ferrante (83.), Vergassola (87.)
kiállítva: Asta (89.)

A 20. forduló (január 26-27.) párosítása:
Atalanta - Fiorentina
Chievo - Juventus
Lecce - Brescia
Milan - Udinese
Parma - Bologna
Perugia - Verona
Roma - Piacenza
Torino - Lazio
Venezia - Internazionale

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban:

Nosztalgia-rangadók a Serie A-ban

Mike Caporotti