Vágólapra másolva!
A Real Madrid idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, és a centenáriumi esztendőre az új elnök, Florentino Pérez trófeákat és világklasszisokat ígért. Nos, előbbi felé jó úton halad az együttes, hiszen vezet a bajnokságban, és versenyben van a spanyol kupában, valamint a Bajnokok Ligájában is, ami pedig utóbbit illeti, a már meglévő, világválogatott szintű csapat mellé a nyárra újabb igazolásokat helyeztek kilátásba. Eddig "csak" Vieira, Nesta és Sevcsenko neve merült fel, de most Michael Owen is a képbe került.

A királyi gárda első embere a minap a francia Le Monde nevű napilapnak nyilatkozott, és arra a kérdésre, hogy kiket szeretne a nyártól csapatában látni, a következőt válaszolta: "Csak olyan focistákat akarunk, akiknek nem csupán a játéktudása, hanem az imidzse, a róluk kialakult kép is beleillik az egyesület elképzeléseibe, akik világszerte ismertek. Olyan labdarúgókról beszélek, mint Vieira, Sevcsenko vagy éppen Owen".

Ez utóbbi lehetőség eddig fel sem merült a Reallal kapcsolatban, hiszen a legutóbbi aranylabdás ezer szállal kötődik nevelőegyesületéhez, a Liverpoolhoz, és a minap hosszabbította meg szerződését egészen 2005-ig. Az elmúlt egy évben nem is nagyon hozták kapcsolatba külföldi egyesületekkel, utoljára talán még 1999-ben merült fel valóban komolyan, hogy elhagyja Angliát, és Olaszországba, még pontosabban a Lazióba szerződjön. Akkor ebből nem lett semmi, és azóta Owen többször is kijelentette, hogy legszívesebben a Vörösöknél fejezné be pályafutását.

Sokak szerint azonban - és ezen a véleményen van a csatár jó barátja, a Realban szereplő Steve McManaman is - jót tenne fejlődésének, ha külföldön is kipróbálná magát. Owen vételára körülbelül 40 millió font lenne, ami kevesebb, mint amennyit Zidane-ért költöttek (az hozzávetőlegesen 49 millió font volt), és a Real marketing-igazgatója, bizonyos José Sánchez szerint a transzfer gyorsan megtérülne, hiszen csak a focistával kapcsolatos különböző ajándéktárgyak milliókat hoznának a konyhára.

Egy azonban bizonyos: a Real nem akar kockáztatni a játékospiacon, és csak már elismert futballistákat hajlandó szerződtetni. "A fiatal francia focisták például, akik még semmit sem bizonyítottak, túl drágák. Az Auxerre támadója, Djibril Cissé nagyon tehetséges, kitűnő csatár lehet belőle, de az is elképzelhető, hogy fejlődése megtorpan. Nem vállalunk rizikót, csak a világklasszisok érdekelnek minket" - jelentette ki a Real Madrid sportigazgatója, Jorge Valdano. Márpedig ez a többi klubnak nem sok jót ígér.

Korábban: