Társoldalunk:

Miriuta fél év haladékot kapott Cottbusban

Válaszút elé érkezett Vasile Miriuta, az Energie Cottbus német első osztályú labdarúgócsapatának középpályása. A Bild információi szerint ugyanis a klub vezetése az elkövetkező fél év alapján dönti el, szükség van-e a játékos további szolgálataira.

A jó játékot a közönség is meghálálná
A Közel-Keleten, pontosabban Dubaiban edzőtáborozott az Energie Cottbus labdarúgócsapata, amely hazatérve a Werder Bremen ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését. A találkozón egy félidőnyi lehetőséget kapott Vasila "Laci" Miriuta is, aki a hírek szerint ultimátumot kapott a vezetőségtől.

Miriuta iránt a nyáron nagy volt az érdeklődés, ám miután a Cottbus benn maradt a Bundesliga I-ben, a középpályás sem igazolt el. Ám az ősz nem úgy sikerült számára, ahogy tervezte. A Kicker elemzése alapján Miriuta helye megingott a csapatban, igaz, a légiósok közül is mindössze Mátyus és Sebők pozíciója látszik biztosítottnak.

A Bild azonban még továbbment. A lap információja szerint Miriuta ultimátumot, pontosabban négyhónapnyi bizonyítási lehetőséget kapott a klubvezetéstől - ez alatt kell meggyőzni Geyer edzőt arról, hogy a nyáron lejáró szerződést érdemes meghosszabbítani. "Abban állapodtunk meg, hogy az elkövetkező négy hónapban mindent belead" - mondta Klaus Stabach menedzser. "Lacinak nyomásra, nyomásra és még egyszer nyomásra van szüksége - ez kell, hogy bebizonyíthassa, szükséges érték a csapat számára."

A harmincnégy esztendős magyar állampolgárságú és válogatott játékos szerződése június harmincadikán jár le. A hírek szerint a dubai edzőtáborban egy "csatát" már megnyert, éppen Vincze Ottóval szemben, de ő is tudja, ez egyelőre kevés. "Megértettem a beszélgetés lényegét, jobb szezonom lesz, mint ősszel, amikor mindössze egy gólra és három gólpasszra futotta. Mindenki tudja, ennél csak jobb lehetek."

Korábban:

Pincési László