Vágólapra másolva!
Tart az össznépi találgatás arról, hogy ki lesz a Ferencváros elnöke. Persze megtörténhet, hogy a jelenlegi elnök, Furulyás János további bizalmat kap, hiszen nagy szerepe van abban, hogy a klub szakosztályai gond nélkül élhetik hétköznapjaikat. Ennek ellenére sokan Gyarmati Dezsőben, illetve Novák Dezsőben látják a jövő elnökét.

A Ferencváros legutóbbi elnökségi ülésén nyolc főből álló jelölőbizottságot bíztak meg azzal, hogy a tizenegy szakosztályt körbejárva, tegyen javaslatot a január 31-ei rendkívüli közgyűlésen az új - vagy éppen a régi - elnökre.

A jelölőbizottság vezetője, Rudas Ferenc, az egykori kiváló labdarúgó lapunknak elmondta, hogy a feladatokat szétosztották, és túl azon, hogy a szakosztályok elnököt jelölnek, arról is nyilatkozniuk kell, kit javasolnak az elnökségbe, és a felügyelőbizottság küldöttét is meg kell nevezniük. Ő két bizottsági taggal, Novák Dezsővel és Dékány Ferenccel hétfőn a női kézilabdázóknál járt, szerdán pedig a labdarúgó-utánpótlás vezetőitől szeretne tájékozódni, hogy számukra ki lenne a legalkalmasabb az egyesület irányítására. Rudas Ferenctől azt is megtudtuk, hogy a jelölőbizottság tagjai titokként kezelik a jelöltek nevét, s csak a közgyűlésen ismertetik a névsort.

Ha valóban új elnököt választanak, a klubtól kiszivárgott hírek szerint megoszlanak az esélyek a két olimpiai bajnok, Gyarmati Dezső és Novák Dezső között. A vízilabda-legenda, Gyarmati Dezső a múlt héten lapunknak úgy nyilatkozott, hogy őt még senki sem kereste meg. Azóta annyi változás történt, hogy Gyarmatit felkérték, ő pedig gondolkodási időt kért a válaszra. Egyébként úgy tudja, hogy Novák Dezső felkérése is megtörtént.

A hajdani válogatott futballista Novák Dezső - aki most a jelölőbizottság tagja - elmondta, természetesen hallott arról, hogy széles tábora van, többen is szívesen látnák a klub élén. Hogy vállalná-e az elnökösködést, arról nem nyilatkozott, csupán kijelentette: döntsenek a szakosztályok.

Korábban: