Vágólapra másolva!
A spanyol RCD Espanyol gárdája híres arról, hogy előszeretettel épít saját nevelésű játékosaira, de a barcelonai gárdánál a sok sérülés miatt most úgy döntöttek, hogy igazolással próbálják megerősíteni a csapatot. Kiszemeltjük a portugál Paulo Sousa, akinek jelenleg nincsen klubja, és amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton, akkor aláírhat az Espanyolhoz.

Paulo Manuel Carvalho Sousa 1970. augusztus 30-án született Viseuban, és első egyesülete a Benfica volt. Már az 1989-90-es idényben bemutatkozott a felnőttek között a bajnokságban, de a BEK-ben még nem szerepelt, pedig a lisszaboniak ekkor hódították el a legrangosabb európai trófeát. 1989-ben ifjúsági világbajnokságot nyert a portugál csapattal, és a következő évtől kezdve alapember volt a Benficában. Három szezont húzott le a Sasoknál, majd egy jogvita következében a városi riválishoz, a Sportinghoz szerződött, teljesen ingyen. Az egyesület jó vásárt csinált vele, hiszen egy évvel később hatalmasat keresett rajta, amikor eladta a már nagyválogatott focistát a Juventusban.

Paulo Sousának Torinóban is remekül ment a játék, a Guerin Sportivo osztályzatai alapján az 1994-95-ös idényben ő volt a Serie A legjobb játékosa. Ott volt az 1996-os Európa-bajnokságon, amelyet követően a német Borussia Dortmundhoz igazolt, de ez a transzfer nem jött be a számára, hiszen térdsérülése miatt csak elvétve lépett pályára a BVB-ben. 1998 elején visszatért Olaszországba, az Internazionaláéba, de itt sem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe. Kölcsön is adták őt az AC Parmának, majd a legutóbbi Európa-bajnokság után (amelyen Paulo Sousa három meccsen lépett pályára) a görög Panathinaikosz vette meg. Az athéni együttesben is megvoltak a maga problémái, összeveszett a trénerrel, és sérülése is akadályozta, aminek az lett a vége, hogy a múlt hónapban felbontották szerződését. Most az Espanyolban próbálkozhat.