Társoldalunk:

Mini-krízis a Realnál

A Real Madrid ugyan három ponttal vezet a spanyol bajnokságban, és a Copa del Reyben is ott van a legjobb négy között, a királyi gárda szurkolói mégsem lehettek teljesen elégedettek az elmúlt hetek eredményeivel. Ha a Betis ellen a hét végén nem nyer a csapat, akkor a drukkerek türelme tovább fogyhat, akárcsak az előny a Primerában, bár a riválisok közül a Deportivo és a Bilbao éppen egymás ellen játszik.

Amikor a Real (némi bírói segítséggel) megnyerte a Valencia elleni rangadót, akkor úgy tűnt, hogy Raúlék megállíthatatlanul robognak az aranyérem felé, de azóta megszületett eredmények kissé elbizonytalanították a királyi gárda híveit.

A Rayo Vallecano elleni vereség a kupa negyeddöntőjében még megmagyarázható volt azzal, hogy a továbbjutást már az első meccsen sikerült bebiztosítani, de ezt követően a Málaga elleni bajnokin is "csak" döntetlent ért el a csapat, majd a hét közben kikapott a Bilbao otthonában a kupa elődöntőjének első meccsén.

A "mini-krízist" maga a gárda edzője, Vicente del Bosque is elismerte ("Valamit rosszul csinálunk, az biztos" - jelentette ki), ráadásul a kezdő tizenegy összeállításánál is akadnak gondjai. A csapatkapitány Fernando Hierro ugyanis sérülés miatt hiányzik a védelemből, és a Bilbao ellen Karanka nem a legmegnyugtatóbb módon pótolta őt. Ennek ellenére valószínű, hogy a Betis ellen is ő játszik majd, bár az sem elképzelhetetlen, hogy ismét Iván Helguera lép vissza a védelembe. Ez azért is lehetséges, mert a középpályán immár bevethető a sérüléséből felépült Flávio Conceicao és Steve McManaman is.

A Betisnél is vannak problémák, a tréner, Juande Ramos például a szerdai edzést pár perc elteltével inkább félbeszakította, mert ennyi idő alatt két játékosa (a román Iulian Filipescu és a portugál Joao Tomas) is megsérült. Valószínűleg egyikük sem lép pályára Madridban, mint ahogyan az uruguayi Washington Tais játéka is kérdéses.

A forduló rangadóját az Athletic Bilbao-Deportivo meccs jelenti, hiszen a baszkok az ötödik, a galícíaiak pedig a harmadik helyen állnak a bajnokságban. A végkimenetelre tippelni meglehetősen kockázatos vállalkozás, hiszen a Depor ebben a szezonban katasztrofálisan szerepel idegenben, a Bilbao viszont otthon szerzett a vártnál sokkal kevesebb pontot. Azt sem egyszerű megjósolni, hogy a Barcelona melyik arcát mutatja majd az Osasuna ellen a Camp Nouban: a katalánok képesek egészen kiváló teljesítményt nyújtani, ugyanakkor ennek ellenkezőjére is. Arról nem is beszélve, hogy a hazai közönség miként fogja fogadni a játékosokat, akik közül ötről a héten elterjedt, hogy a Rayo elleni meccs előtt kisebb orgiát rendeztek szállodai szobájukban. A focisták természetesen tagadnak, a drukkerek viszont csak akkor fognak hinni nekik, hogy a csapat lemossa a pályáról az Osasunát.

Ajánlat:

Korábban: