Vágólapra másolva!
A Reuters információi alapján már csak az aláírás hiányzik Daniel Prodan átigazolási papírjáról, amely alapján az ötvenhatszoros román válogatott védő a Ferencváros labdarúgócsapatához kötelezné el magát. A zöld-fehérek vezetősége cáfolja a hírt.

A román National Bucuresti válogatott labdarúgója, Daniel Prodan gyakorlatilag már a Ferencváros játékosának tekinthető - adta hírül hétfő délután a Reuters, mindez a megbízható dailysoccer.com oldalon is olvasható. A zöld-fehér klub állítólag még a próbajátékhoz sem ragaszkodik. Az FTC vezetősége cáfolta az értesülést.

Prodan korábban olyan neves klubokban szerepelt, mint a román Steaua Bucuresti, a spanyol Atletico Madrid és a skót Glasgow Rangers. Jelenlegi klubjában sérülése miatt kevesebbet játszott, korábban viszont többször is szerepelt a válogatottban, sőt részt vett az 1994-es, egyesült államokbeli labdarúgó-világbajnokságon és a két évvel ezelőtti Eb-n is. Miután tavaly lejárt a szerződése Glasgow-ban, több angol klub is érdeklődött utána, de végül sem a Sunderland, sem az Everton nem igazolta le.

Prodan sokáig sérült volt, majd Bölöni László kapitánysága idején visszakerült a válogatottba, és ellenünk is játszott csereként. A védő jelenleg Portugáliában edzőtáborozik Anghel Iordanescu kapitány keretével. Ha a szerződést aláírják, akkor Daniel Prodan a Fradi második román játékosa lesz, hiszen a keretnek jelenleg is tagja Marius Cheregi.

Névjegy:
Daniel Prodan
Születési idő: 1972. március 23.
Születési hely: Szatmárnémeti (Románia)
Nemzetisége: román
Magasság, testsúly: 184 cm, 80 kg
Válogatottság/gól: 55/1
Pályafutása:
1992-97 Steaua Bucuresti
1997-98 Atlético Madrid
1998-00 Glasgow Rangers, Steaua Bucuresti (kölcsönben)
2000-01 Glasgow Rangers, Rocar Bucuresti
2001-02 National Bucuresti

Ajánlat:

Szili aláírt a Ferencvároshoz

Korábban:

Prodan a Cottbusnál? (2001.08.21.)

Pincési László