Vágólapra másolva!
Az AC Milan a nyáron alaposan bevásárolt, ám új szerzeményei közül egyedül a Juventustól érkezett Filippo Inzaghival lehetnek elégedettek a piros-feketék - balszerencséjükre azonban a csatár megsérült, és nem áll a gárda rendelkezésére. A többi igazolás viszont csalódást keltett: Ruí Costa, Javi Moreno és Cosmin Contra sem számít állandó csapattagnak. A román Contra a napokban ki is jelentette: amennyiben egy spanyol együttes bejelentkezne érte, azonnal visszatérne a Primera Divisiónba.

A román futballista az előző idényben a Deportivo Alavés együttesében kiválóan futballozott, és különösen az UEFA-kupa döntőjén játszott remekül. Igazából ekkor figyeltek fel rá a nagycsapatok, és végül a Milan nyerte meg az érte folytatott versenyfutást, és klubtársával, Javi Morenóval együtt meg is vásárolta.

A szezon elején, amikor még Fatih Terim volt a rossonerik mestere, Contra viszonylag gyakran szerepelt az együttesben, és a városi rangadón az Internazionale ellen csereként beállva parádés gólt is szerzett.

Azonban már Terim is kifogásolta nála, hogy túlságosan sokat megy előre, pedig védőként az elsődleges feladata az ellenfél támadásainak megállítása lenne. Később Ancelotti ugyanezen indokból már sokkal kevesebb lehetőséget adott a románnak, aki korábban azt hangoztatta, hogy meg fog küzdeni a csapatba kerülésért, de mára már bánja, hogy elhagyta Spanyolországot.

"Az olasz bajnokság nem olyan, amilyenre számította, és kizárt, hogy egy másik talján klubba szerződjem. Míg Spanyolországban az első számú feladat a gólszerzés, addig a Serie A-ban inkább arra ügyelnek, hogy a csapat ne kapjon gólt. Minden focistának meghatározott taktikai feladata van, és a kreativitás szinte büntetendő. Ráadásul a nagy klubok olyan hatalmas összegeket költenek a focistákra, hogy a játékosokon elképesztő eredménykényszer van" - fejtette ki Contra.

Úgy látszik, a Spanyolországból a Serie A-ba szerződő focisták nehezen találják meg a helyüket, hiszen a Laziónál Gaizka Mendieta, a Milannál pedig Javi Moreno is hasonló gondokkal küszködik.