Vágólapra másolva!
Osztrák lapértesülések szerint előfordulhat, hogy a túl sok légiós miatt átadólistára kerül Szabics Imre, az osztrák Sturm Graz magyar játékosa. A hírt Hannes Kartnig klubelnök is megerősítette, ellenben a városi napilap nem Szabics távozását sejteti.

Átadólistára kerülhet Szabics Imre, az osztrák bajnokságban szereplő Sturm Graz labdarúgója, állítja az osztrák Der Standard újság, amelyben az átigazolási körkép kapcsán megszólaló grazi klubelnök, Hannes Kartnig azt nyilatkozta, a légiós szabály kapcsán egy feleslegessé váló játékosra nem tartanak igényt. Ez a játékos pedig Szabics Imre vagy a cseh Peter Hlinka lehet.

A Sturm ugyanis az osztrákok téli szünetében igazi sztárt szerződtetett a horvát Andrej Panadic személyében. A Hamburgból érkező védő egyébként "ha ló nincs, jó szamár is" alapon érkezett Grazba, az első számú kiszemelt, az orosz Jurij Nyikiforov (PSV Eindhoven) hatalmas összeget kért. "Mindent elkövettünk, de nem tudtuk megszerezni. Igazi világklasszis, világklasszis árral" - mondta Kartnig, hozzátéve, Nyikiforov kiindulási alapja 73 ezer euró (17,7 millió forint) volt - egy hónapra.

Szabics szerencséje az lehet, hogy a grazi Kleine Zeitung szerint elképzelhető, a svájci St. Gallen visszavárja egykori gólkirályát, a ghánai Amoahot. "Ha elfogadható árat kínál érte a svájci együttes, akkor mehet" - mondta a csapat menedzsere, majd hozzátette: "Szerintünk Charlynak nagyon honvágya van." Sőt, az újság egyértelműen Hlinka távozása mellett teszi le a garast.

Korábban:

Szabics az Üllői útra érkezhet (2002.01.07.)

Pincési László