Vágólapra másolva!
Markus Babbel, a német válogatott és az angol FC Liverpool védője olyan betegségből gyógyult fel, amely több esetben teljes vagy részleges bénulást okozott. A Guillan-Barre szindrómáról van szó, amely Babbelt tavaly augusztusban érte utol.

A labdarúgó egyik pillanatról a másikra képtelen volt felkelni az ágyból, nem tudta mozgatni a végtagjait, s hamarosan az egyik Münchenhez közeli klinika lakója lett, ahol hónapokig csak tolókocsiban közlekedhetett. Eközben kenyéradója, az FC Liverpool nem feledkezett el játékosáról, mindenben támogatásáról biztosította Babbelt, ám a legtöbb segítséget a védő - családtagjai mellett - honfitársától és liverpooli játékostársától, Dieter Hamanntól kapta.

A derék "Didi", azaz Hamann ugyanis minden áldott nap felhívta barátját a klinikán, tartotta benne a lelket, s amint lehetett meg is látogatta őt. Aztán csütörtökön eljött a nagy nap: Markus Babbel megjelent a Liverpool patinás arénájában, az Anfield Road-on, ahol hatalmas örömmel fogadták a társak. Igaz, a német bekk egyelőre nem tréningezhet együtt Owenékkel, ugyanakkor már fitnesz gyakorlatokat végez. A betegség súlyosságának tudatában mindez valóban csoda, de Babbel a vágyaiban ennél is tovább ment: "Jólesett az emberek együttérzése betegségem idején, s bár egyelőre csak testre szabott fitnesz edzéseket végzek, de erősen remélem, hogy a szezon vége felé már pályára léphetek a Liverpool színeiben. Ezentúl végre kijárhatok az Anfieldre, a csapat meccseire."

Ajánlat:

Tapadnak az üldözők a MU-ra

Bánki József