Vágólapra másolva!
Szuperrangadóra készül Németország, hiszen a Bundesliga 20. fordulójában a bajnoki címvédő Bayern München a trónkövetelő Leverkusen együttesét fogadja. A nagy kérdés, vajon a bajorok kiheverték-e a múlt heti, Schalkétől elszenvedett súlyos vereséget.

Németországban a Bayern múlt heti súlyos, 5-1-es veresége kapcsán több média, persze élen a Bilddel, felvetette a kérdést: vajon leáldozott Hitzfeld csillaga? Nos, a bajor bajnokcsapat most bebizonyíthatja, ez nincs így, sőt, képes legyőzni a jelenlegi listavezető Leverkusent. Már csak azért is, mert hazai környezetben félelmetes a Bayern, ráadásul utoljára 1989 októberében szenvedett vereséget mostani ellenfelétől, sőt, hét mérkőzés óta még pontot sem vesztett a Bayer ellen. A hazaiaknál Niko Kovac sérült, Lizarazu pedig eltiltását tölti. Vele együtt üli le penzumát a vendégektől Bastürk is, míg két légiós, Ojigwe és Hejduk válogatottbeli kötelezettségeinek tesz eleget.

Nyerhet(ne) a Hertha is, noha a csapat rettentő gyengén kezdte a 2002-es esztendőt. Az első "tavaszi" fordulóban kikapott a Dortmundtól, majd a kupában hazai pályán kiesett a Kölnnel szemben. Így aztán elképzelhető, hogy Király is visszakapja helyét a kezdőcsapatban, míg az eltiltott Van Burik és a sérült Konsztantinidisz, Deisler, Nedzipi trió kényszerpályán van. A vendégeknél Schumann, Sellimi és Tanko nem játszhat, Coulibaly és Diarra pedig Malit erősíti az Afrikai Nemzetek Kupáján.

De mi más lehetne az eredmény Lisztes Krisztián és a Werder Bremen esetében is, mint győzelem - pláne a Stuttgart ellen. Krisztián egykori csapata ellen bizonyíthat, s talán nem csak a lécet találja el, mint egy hete Cottbusban. A Stuttgart utoljára 1991 májusában nyert a Weserstadionban és bizony most sem esélyes, főleg hogy Marques, Schneider, Carnell, Kuranyi, Morena és Vujevic sem áll rendelkezésre. A brémaiaknál Stalteri a Gold Cupon szerepel, míg Bartennek fáj a térde.

A hét végi párosítás:
Szombat, 15.30:
Hamburg - 1860 München
Werder Bremen - Stuttgart
Nürnberg - Cottbus
Hertha - Freiburg
Wolfsburg - Dortmund
Köln - Kaiserslautern
Schalke - Mönchengladbach
Vasárnap, 15.30:
Rostock - St. Pauli
Bayern München - Leverkusen

Ajánlat: