Vágólapra másolva!
Hétfő este elutazott Olaszországba a Kispest futballcsapata, ahol a piros-feketék február 15-ig készülnek a Perugiától harminc kilométerre fekvő edzőtáborban.

Détári Lajos együttese a tréningek mellett nemzetközi tornán vesz részt, amelyen olyan kemény ellenfelek várnak a magyar csapatra, mint a román Steaua Bukarest, a Dinamo Bukarest, az Arges Pitesti, a vendéglátó olasz Perugia, a német másodosztályú Chemnitz, valamint a grúz Olimpik.

Mint azt Détári Lajos, a Kispest télen kinevezett és az élvonalban most debütáló vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, sokat vár az olaszországi túrától. Mindenekelőtt azt, hogy erős ellenfelekkel szemben fizikailag és lelkileg is optimálisan felkészülhetnek a bajnoki rajtra, továbbá addig az alapcsapatot is sikerül kialakítania.

A fiatal tréner azt sem titkolta, hogy akadnak még hiányposztok, például a védelemben is, annak viszont örül, hogy Lászka Balázs ügyében sikerült megegyezni a Ferencváros ügyvezetőjével, Szeiler Józseffel. Détári gyors és ügyes futballistának tartja Lászkát, s komolyan számol vele a tavaszi idényben. A fiatal ferencvárosi középpályás fél évre, kölcsönbe kerül Kispestre, s bár a Honvéd elővásárlási jogot is szeretett volna kapni Lászkáért, ebbe már nem mentek bele az Üllői úti vezetők.

Korábban:

Bánki József