Vágólapra másolva!
A skót Rangers labdarúgócsapatának csatára, az argentin Claudio Caniggia azon reményének adott hangot, hogy az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa beválogatja a februári, Wales elleni barátságos mérkőzésre készülő keretbe.

A csatár, aki játszott az 1990-es és 1994-es világbajnokságon, hiszi, hogy ott lehet a válogatottban a február 17-ei találkozón. A harmincöt éves támadó remek játékkal tért vissza, a Dundee, majd a Rangers színeiben egyértelműsítette, hogy újra szeretne játszani a válogatottban is.

"Várom Bielsa telefonját. Ha hív, elmondhatom, hogy amiról mindig is álmodtam, megvalósul. Képzeljék el: ennyi idő után visszatérni a nemzeti csapatba" - mondta a csatár. Caniggia azt is elmondta, tisztában van vele, hogy a csatársorban olyan sztárok között kell Bielsának válogatnia, mint Batistuta, Crespo, Claudio Lopez vagy a középpályásként is számba vehető Ariel Ortega. Mégis, a csatár önbizalommal várja a meghívót: "Izgatott vagyok, mert sok idő eltelt azóta, hogy játszottam a válogatottban, de úgy érzem, hogy ez nem jelentene problémát. Igaz, hogy Bielsa még nem keresett, de minden nap keményen edzek, s annak ellenére, hogy harmincöt éves vagyok, a válogatottban még lehet rám számítani."

Csupán érdekesség, de az elmúlt évben Dél-Amerika legjobb futballistájának választott Juan Roman Riquelme hasonló cípőben jár, mint Caniggia, azzal a különbséggel, hogy a Boca Juniors játékosa csak a három éve rendezett Copa America óta vár arra, hogy újra behívót kapjon.

Ajánlat:

Korábban:

Thury Gábor