Vágólapra másolva!
A brazil futballisták mindig is népszerűek voltak Németországban, és manapság már rengeteg, szambaországból származó labdarúgó szerepel a Bundesligában. Az 1. FC Nürnberg támadójáról, Jeronimo Barettóról, művésznevén Cacauról viszont pár hónapja szinte senki sem hallott. Decemberben a Bayer Leverkusen ellen azonban a fiatal csatár két góllal vétette észre magát, majd most ismét kétszer volt eredményes a Stuttgart ellen.

A brazil focista 1981. március 27-én látta meg a napvilágot, és korábbi pályafutásáról nem sok információval rendelkezünk. Egyelőre nem tudni tehát, hogy mikor és miként került Európába, még pontosabban Németországba, annyi azonban bizonyos, hogy a legutóbbi idényben a német negyedik vonalban, az amatőrök között szerepelt a Türkgücü München együttesében, vagyis a török vendégmunkások egyesületében...

A 2000-2001-es bajnokságban kilenc gólt szerzett, és edzője, Dieter Nüssing beajánlotta őt a Nürnberg mesterének, Klaus Augenthalernek. A Bayern München egykori remek védőjének tetszett az ifjú brazil teljesítménye az edzéseken, így a Nürnberg amatőrszerződést ajánlott neki.

Heteken keresztül csak a tartalékok között futballozott, ám a 13. fordulóra elfogytak a gárda csatárai, és így felkerült az első csapat keretéhez, sőt, a Hansa Rostock ellen az utolsó percekben pályára is lépett. A Leverkusen ellen megint nem maradtak támadói a Nürnbergnek - Paulo Rink a gyógyszergyáriaktól jött kölcsönbe, ezért nem játszhatott -, Baretto avagy művésznevén Cacau így a kezdő tizenegyben kapott helyet.

Alaposan meghálálta a bizalmat, hiszen kétszer is betalált, és különösen második gólja volt szenzációs, hiszen a teljes térfélen végigszlalomozva volt eredményes. Mindkét találata után látni engedte meze alatt viselt pólóját, amelyen a következő felirat volt olvasható: Jézus él, és szeret téged! Azóta kezdő embernek számít a kiesés ellen küzdő csapatban, és a Stuttgart ellen megint duplázott. Az üzenet ezúttal sem maradt el, most a következő felirat volt a pólóján: Jézus újra eljön!

Ajánlat: